Școală de teatru din Rep. Moldova, prezentă la FIST de la Suceava

0
111
  1. Școală de teatru din Rep. Moldova, prezentă la FIST de la Suceava

Şcoli de teatru din România, Republica Moldova, Polonia Slovacia şi Bulgaria vor participa la cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru (FIST), care va avea loc la Suceava, în perioada 4-11 iulie.

http://infoprut.ro/44110-scoala-de-teatru-din-rep-moldova-prezenta-la-fist-de-la-suceava.html

 

  1. Șalaru: aderarea la NATO ar putea fi singura soluție pentru ca R.Moldova să forțeze evacuarea trupelor rusești

Aderarea la NATO ar putea fi singura soluție pentru ca R.Moldova să forțeze evacuarea trupelor rusești din estul țării, a declarat ministrul apărării Anatol Șalaru vineri în emisiunea „În profunzime” de la ProTV.

http://www.timpul.md/articol/a-alaru-aderarea-la-nato-ar-putea-fi-singura-soluie-pentru-ca-r-moldova-sa-foreze-evacuarea-trupelor-ruseti–92952.html

 

  1. Despre calvarul zecilor de mii de familii din Basarabia trimise forțat în Siberia în timpul regimului stalinist

Istoricii estimează că în opt ani, din 1940 până în 1941 și din 1944 până în 1951, sovieticii au organizat și pus în practică trei valuri masive de deportări. Un plan bine gândit, prin care, susțin aceștia, Moscova urmărea să rezolve atât problema națională, cât și cea spirituală. Cifrele oficiale arată că 550 de mii de oameni au fost ridicați cu brutalitate din casele lor și duși în lagăre de muncă forțată în Siberia și în Kazahstan. Mulți s-au prăpădit pe drum. Printre cei care au supraviețuit sunt și cele trei interlocutoare din satul Rădenii Vechi, raionul Ungheni.

http://www.europalibera.org/a/27748100.html

 

  1. Cât achită Moldova pentru a fi membru al organizațiilor internaționale precum BERD, BIRD sau UNESCO

Pentru plata cotizațiilor curente în calitate de membru în organizațiile internaționale și regionale, dar și pentru rambursarea datoriilor în acest sens, Moldova a cheltuit pe parcursul anului 2015 o sumă echivalentul a 64,5 milioane de lei. Acestea sunt datele prezentate de ministerul Finanțelor din Republica Moldova.

http://bani.md/cat-achita-moldova-pentru-a-fi-membru-al-organizatiilor-internationale-precum-berd–bird-sau-unesco—74834.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ