Şcoală de vară la Iaşi: „Civilizație, istorie și cultură românească. Tinerii basarabeni și moștenirea culturală românească”

0
118
  1. Simplificarea trecerii frontierei dintre România şi Republica Moldova, discutată la Bruxelles

Simplificarea trecerii frontierei dintre România şi Republica Moldova, dezvoltarea instrumentelor de facilitare a comerțului și schimbul de informații au fost discutate la Bruxelles de către Vitalie Vrabie, directorul Serviciului Vamal, și Dorel Fronea, vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România, informează radiochisinau.md.

http://www.publika.md/simplificarea-trecerii-frontierei-dintre-romania-si-republica-moldova-discutata-la-bruxelles_2689251.html

 

  1. Şcoală de vară la Iaşi: „Civilizație, istorie și cultură românească. Tinerii basarabeni și moștenirea culturală românească”

O şcoală de vară pentru permanentizarea legăturilor dintre mediul universitar din Republica Moldova și România va avea loc la Iaşi în perioada 22-27 august. Evenimentul este organizat de Asociația de Relații Internaționale „Est-Democrația” în parteneriat cu Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” (Academia Română – Filiala Iași), Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Complexul Muzeal Național „Moldova”.

http://infoprut.ro/44721-scoala-de-vara-la-iasi-civilizatie-istorie-si-cultura-romaneasca-tinerii-basarabeni-si-mostenirea-culturala-romaneasca.html

 

  1. La Ivancea s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Festivalului Cucuteni 2016

„Civilizația Cucuteni – Tripolie se întindea pe o suprafață de circa 350 mii de kilometri pătrați, pe teritoriul actual al României, R. Moldova și Ucrainei. În țara noastră au fost descoperite pînă acum peste cinci mii de figurine din ceramică, aparținînd culturii europene”, a precizat Angela Iurcu.

http://www.timpul.md/articol/la-ivancea-s-a-desfaurat-cea-de-a-doua-ediie-a-festivalului-cucuteni-2016-95347.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ