Scriitori români din Basarabia arată faţa adevărată a lui Iurie Roşca

0
69

„Noi, scriitorii, cei care consideram cartea ca si cel mai important mijloc de comunicare, dezvoltare si culturalizare a societatii, dezaprobam categoric actiunile lui Iurie Rosca, care a declansat o campanie fara precedent de denigrare a politicienilor democrati. Cartea a fost din totdeauna izvor al intelepciunii si mesager al tolerantei si compasiunii. Mai mult decat atat. In Basarabia, cuvantul scris a avut in vremuri grele rolul de a ilumina oamenii, iar lupta pentru litera romaneasca a fost cauza mai multor generatii”, se spune in documentul citat.

„Iurie Rosca este cunoscut ca un personaj politic agresiv, fara principii morale, capabil sa aplice cele mai josnice procedee pentru a-si demola adversarii politici… Aceasta ura patologica fata de cei care gandesc altfel si nu sunt de acord cu politica lui Iurie Rosca au resimtit-o si multi dintre colegii nostri de breasla. Ultima scriitura a lui Iurie Rosca despre Vlad Filat este culmea imoralitatii si discrediteaza insasi notiunea de carte…

Scriitorii romani din Basarabia condamna „asemenea manifestari de ura si intoleranta” si considera ca „este de datoria lor morala sa traga un semnal de alarma la aparitia unor asemenea elemente de obscurantism agresiv, care a prezentat oricand si oriunde in lume un simptom extrem de periculos pentru evolutia societatii umane”.

Declaratia a fost semnata de
Mihai Cimpoi, academician, presedintele USM,
Arcadie Suceveanu, vicepresedinte al USM
Anatol Codru, academician,
Andrei Strimbeanu, Nicolae Esinenco, Nicolae Dabija, Grigore Vieru, Andrei Vartic, Alexandru Burlacu, Haralambie Moraru, Vlad Zbirciog, Valeriu Matei, Nadejda Brinzan, Iulian Filip, Dumitru Baluta, Nicolae Roibu, Vladimir Besleaga, Ion Vieru, Dumitru Apetri, Ion Diviza, Gheorghe Bilici, Pavel Balmos, Mihai Moraras.

http://www.voceabasarabiei.com/html/0014.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ