Scriitorii basarabeni folosesc cu entuziasm limba română

0
145
  1. Scriitorii basarabeni folosesc cu entuziasm limba română

În comparație cu literatura română din România, literatura română din Basarabia se remarcă prin entuziasmul cu care este folosită de scriitori limba română. Și printr-un anumit dramatism al reprezentării lumii. Și printr-un umor niciodată vulgar, un umor inteligent-aristocratic, care se explică fie printr-o genealogie nobilă, fie printr-o îndelungată suferință.

http://www.jc.md/scriitorii-basarabeni-folosesc-cu-entuziasm-limba-romana/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ZiarJurnalDeChisinau+%28Jurnal+de+Chi%C5%9Fin%C4%83u%29

 

  1. Timişoara i-a comemorat pe cei care au murit în decembrie 1989

Timişoara îşi plânge morţii de la revoluţie. Pe 17 decembrie 1989 au căzut primii eroi în confruntările cu forţele de represiune. Manifestanţii, care strigau „Jos dictatura”, au pătruns în sediul Comitetului Judeţean de Partid, au scos în stradă portretele lui Ceauşescu şi au dat foc steagului comunist. Li s-a răspuns cu tancuri, blindate şi gloanţe. Zeci de timişoreni nu s-au mai întors niciodată acasă.

http://tvrmoldova.md/romania-la-zi/timisoara-i-a-comemorat-pe-cei-care-au-murit-in-decembrie-1989/

 

  1. Miting în faţa Primăriei Iaşi în susţinerea proiectului Autostrăzii Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş

Aproximativ 150 de oameni s-au adunat în centrul oraşului Iaşi ca să susţină proiectul Autostrăzii Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş, informează ziaruldeiasi.ro.

http://tvrmoldova.md/actualitate/miting-in-fata-primariei-iasi-in-sustinerea-proiectului-autostrazii-ungheni-iasi-tg-mures/

 

  1. Regele Mihai, aşezat în pământ românesc

Pământul românesc l-a primit ieri pentru totdeauna pe Regele Mihai. Românii l-au condus pe fostul suveran pe ultimul drum, de la Palatul Regal la Catedrala Patriarhală, apoi la Gara Regală Băneasa şi, de acolo, la Curtea de Argeş. Peste tot, mulţimea l-a aclamat şi i-a adus flori într-o imensă şi impresionantă procesiune, la care au participat zeci de mii de oameni, dar şi regi, regine şi prinţi din toată lumea.

http://tvrmoldova.md/regele-mihai/video-regele-mihai-asezat-in-pamant-romanesc/

 

  1. Românii din Cernăuți, parastas în memoria Majestății Sale Regele Mihai I

Pe 16 decembrie, ziua în care întreaga suflare românească l-a petrecut pe ultimul drum pe Majestatea Sa Regele Mihai I al României, și românii din Cernăuți i-au adus Regelui un pios omagiu în Biserica „Înălțarea Domnului” din suburbia Horecea a orașului Cernăuți. Clopotul bisericii a bătut la unison cu clopotele din sfintele lăcașe din România.

http://infoprut.ro/48923-romanii-din-cernauti-parastas-memoria-majestatii-sale-regele-mihai.html

 

  1. 30 de separatiști de la Comrat îi cer lui Vlah să-i interzică lui Băsescu să vină în Găgăuzia

Un nou protest a avut astăzi loc la Comrat organizat de către membrii mișcării separatiste Găgăuz Halkî. Câteva zeci de găgăuzi au manifestat împotriva deciziilor autorităților locale și centrale cu privire la Găgăuzia, precum și împotriva vizitei în Găgăuzia a președintelui de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu.

https://www.deschide.md/ro/stiri/politic/23230/Protest-%E2%80%9Emare%E2%80%9D-la-Comrat–30-de-separati%C8%99ti-%C3%AEi-cer-lui-Vlah-s%C4%83-i-interzic%C4%83-lui-B%C4%83sescu-s%C4%83-vin%C4%83-%C3%AEn-G%C4%83g%C4%83uzia.htm

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ