Scrisoare deschisă către Excelenţa Sa, domnul Vladimir Filat, Prim-ministru al Republicii Moldova

2
109

Stimate domnule Prim-ministru,

La alegerile din 5 aprilie şi 29 iulie 2009, precum şi la protestele împotriva fraudării alegerilor de către comunişti, toată societatea din România a urmărit cu sufletul la gură lupta pentru libertate şi democraţie dusă de fraţii noştri. Viitorul nostru comun obligă la fapte concrete, care să faciliteze libera circulaţie între cetăţenii de pe cele două maluri ale Prutului.
Ţinând cont că, o dată cu intrarea României în Uniunea Europeană, tot mai puţini cetăţeni români au nevoie de paşaport pentru a călători în majoritatea statelor europene, noi, reprezentanţii societăţii civile interesată de problematica românilor de pretutindeni, solicităm elaborarea unui acord bilateral între România şi Republica Moldova prin care cetăţenilor României să li se permita accesul în Republica Moldova pe baza actului de identitate.
Suntem convinşi că acest gest de deschidere al Guvernului de la Chişinău ar genera efecte pozitive în domenii precum schimburile comerciale, cultură şi turism.

Aşteptăm gestul noului guvern de la Chisinau în acest sens şi vă asigurăm de tot sprijinul nostru în aplicarea reformelor necesare pentru ca Republica Moldova să devină un stat prosper şi european.

Cu aleasă consideraţie :

Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni
Consiliul Mondial Român
Grupul de acţiune Noii Golani
Institutul Fraţii Golescu pentru relaţia cu românii din străinătate
Grupul de Iniţiativă Basarabeană Cluj
Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia
Liga Studenţilor Basarabeni din Bucureşti
Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi
Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor
Asociaţia Onoare şi Patrie
Asociaţia 21 Decembrie 1989

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ