Scrisoare a românilor din Ucraina către românii din Țară și de pretutindeni

0
200

 

  1. Scrisoare a românilor din Ucraina către românii din Țară și de pretutindeni: „Copiii noştri vor intra în şcoală români şi vor ieşi din ea… ucraineni”

Strigăt de disperare al românilor din Ucraina. Controversata lege a Învățământului din Ucraina, care prevede desființarea treptată a actului educațional în limba maternă a minorităților, i-a determinat pe cei aproape 500.000 de români din nordul Bucovinei, Ținutul Herța, Maramureșul istoric și sudul Basarabiei să înainteze apeluri către președintele Ucrainei Petro Poroșenko, șeful de stat al României Klaus Iohannis și către organismele internaționale. Recent, aceștia au transmis o scrisoare deschisă către românii din Țară și din afara hotarelor, prin intermediul căreia cer sprijin în demersul de a bloca efectele legii adoptate pe 5 septembrie.

http://infoprut.ro/48508-scrisoare-romanilor-din-ucraina-catre-romanii-din-tara-si-de-pretutindeni-copiii-nostri-vor-intra-scoala-romani-si-vor-iesi-din-ea-ucraineni.html

 

  1. „Ultimul editorial”. Cum a fost Omul cuvântului şi ziaristul Constantin Tănase

Ziaristul Constantin Tănase a fost un om care iubea copiii, poveştile, cultura românească şi florile de liliac. Era mai mult decât un jurnalist, a fost un scriitor, un lider de opinie, un manager de presă iscusit şi un om care emana energie pozitivă şi încredere. Jurnalistul Constantin Tănase a scris foarte mult, credea că scrisul poate schimba lumea, s-a dăruit oamenilor şi s-a stins uşor, uşor ca o lumânare.

http://moldnova.eu/ro/ultimul-editorial-cum-fost-omul-cuvantului-si-ziaristul-constantin-tanase-23525.html/

 

  1. Rezoluţia „Moldova Contează”, adoptată în Iași la Forumul Administraţiei Publice Locale

Forumul Administraţiei Publice Locale, un eveniment iniţiat de Partidul Naţional Liberal, filiala Iaşi, cu susţinerea Partidului Popular European (PPE), îşi propune ca prin dialog şi consens să identifice o serie de priorităţi investiţionale pentru fiecare judeţ din regiunea Moldovei, oportunităţile de finanţare şi pârghiile legale prin care aceste proiecte să fie incluse atât în programele de investiţii guvernamentele, cât şi incluse în legea bugetului de stat.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/rezolutia-a-moldova-conteazaa-adoptata-in-iasi-la-forumul-administratiei-publice-locale–173096.html

 

  1. Ceremonie specială la Viena: a fost plantat un puiet din teiul lui Eminescu

Astăzi, în Stadtpark din Viena, a fost organizată o ceremonie specială, în cadrul căreia a fost plantat un puiet recoltat din teiul lui Mihai Eminescu.

https://www.europafm.ro/ceremonie-speciala-la-viena-a-fost-plantat-un-puiet-din-teiul-lui-eminescu/

 

  1. Republica Moldova, fără președinte

Curtea Constituţională de la Chişinău a decis, vineri, 20 octombrie, instituirea interimatului funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova, în urma unei sesizări depuse de către Guvern privind refuzul lui Igor Dodon de a semna decretul de numire a ministrului Apărării.

http://romaniaregional.ro/2017/10/21/republica-moldova-fara-presedinte/

 

  1. Liderul de la Tiraspol nu mai contează pe Igor Dodon în relaţionarea cu autorităţile de la Chişinău

Vadim Krasnoselski, presupusul lider al administraţiei transnistrene, a lăsat să se înţeleagă că nu mai poate conta pe preşedintele Igor Dodon în discuţiile cu guvernarea de la Chişinău.

http://tvrmoldova.md/politic/liderul-de-la-tiraspol-nu-mai-conteaza-pe-igor-dodon-in-relationarea-cu-autoritatile-de-la-chisinau/

 

  1. Barajul Stânca – Costești, consolidat printr-un proiect european de peste nouă milioane de euro

Barajul de la Stânca – Costești, construit pe râul Prut, la frontiera dintre România și Republica Moldova, a fost consolidat în baza unui proiect cu finanțare europeană în valoare de peste nouă milioane de euro.

https://www.agerpres.ro/social/2017/10/21/barajul-stanca-costesti-consolidat-printr-un-proiect-european-de-peste-noua-milioane-de-euro-10-16-55

 

  1. Europarlamentar: Nu mai putem finanța Moldova fără a vedea reforme adevărate

Republica Moldova nu va mai primi finanțare de la Uniunea Europeană fără ca la Chișinău să fie făcute reforme adevărate, susține europarlamentarul bulgar Andrei Kovacev.

http://independent.md/europarlamentar-nu-mai-putem-finanta-moldova-fara-vedea-reforme-adevarate/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ