Se va uni România cu Republica Moldova?

0
80

„Unirea României cu Republica Moldova este o temă foarte importantă, dar şi delicată. Sunt unionist, dar acum avem alte probleme de rezolvat”, a recunoscut preşedintele moldovean, Mihai Ghimpu, în cadrul unui interviu acordat pentru Pro TV România.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova a ţinut să spună încă de la început că unirea acestor două state nu reprezintă o prioritate nici pentru el ca preşedinte, şi nici pentru partidul pe care îl conduce sau alianţa politică din care face parte.

Cu toate acestea preşedintele Ghimpu a menţionat că, deşi, numărul cetaţenilor moldoveni care sunt „pentru” unirea celor două ţări este din ce în ce mai mare, acesta ar fi insuficient, la un eventual referendum pe această temă, pentru că „ideologia comunistă şi-a realizat scopul, cetăţenii au fost manipulaţi, amăgiţi”, a explicat preşedintele.

În opinia lui Mihai Ghimpu, populaţia Moldovei este dezorientată: „Pe de o parte, ei uită că bunicii lor au fost deportaţi în Siberia, unii nu s-au mai intors, alţii au fost chiar împuşcaţi.. Şi pe de altă parte, iată că şi în 2001.. şi în 2005 ..şi în 2009 au votat Partidul Comuniştilor, ceea ce demonstreaza că sunt rătăciţi.”

În opinia şefului statului moldovean, o unire a Republicii Moldova cu România se va realiza după ce moldovenii vor deveni membri cu drepturi depline în Uniunea Europeană. „Sunt unionist, dar acum avem alte probleme de rezolvat”, a conchis Mihai Ghimpu.

UNIMEDIA aminteşte că în perioada 27-28 aprilie 2010, Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, s-a aflat într-o vizită oficială în România.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la protv.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ