Sectorul Buiucani a fost declarat cel mai verde, mai salubru şi amenajat sector al capitalei

0
57

Chisinau

Sectorul Buiucani al Chişinăului a obţinut locul doi în cadrul celei de-a VI-a ediţii a concursului republican „Cea mai verde, mai salubră şi mai amenajată localitate”, consacrat Zilei Mondiale a Mediului, care anual se marchează la 5 iunie.

Potrivit Ministerului Ecologiei şi Resurselor Naturale, premiul întâi nu a fost conferit, acesta rămânând a fi un etalon spre care trebuie să tindă capitala. În schimb, Buiucanii s-au plasat pe poziţia a doua, prilej cu care Pretura de sector a obţinut un premiu bănesc în valoare de 46 mii lei, care vor fi utilizaţi pentru soluţionarea problemelor de mediu cu care se confruntă sectorul.

Potrivit pretorului interimar de Buiucani Alexandru Gorea, desemnarea acestui sector drept cea mai salubră şi amenajată localitate din republică se datorează conlucrării serviciilor municipale specializate, cum ar fi Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare, Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi, Regia „Autosalubritate” şi întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ.

Potrivit sursei citate, criteriul după care a fost desemnat învingătorul este starea generală la moment a localităţii, luându-se în consideraţie reparaţia străzilor, amenajarea spaţiilor verzi, evacuarea deşeurilor menajere, construcţiile şi dezvoltarea arhitecturală.

Pentru amenajarea sectorului, pe parcursul ultimelor 3 luni, autorităţile locale au intensificat lucrările de plantare a gazoanelor cu diferite specii de flori. De asemenea, toate platformele de gunoi au fost reparate şi, după caz, reamplasate. O atenţie deosebită s-a atras intrărilor în oraş, amenajării şi iluminării acestora. La sfârşitul lunii mai, la intrarea în Chişinău din direcţia Străşeni a fost dată în exploatare o nouă fântână şi o răstignire.

Oraşul Sângera, suburbie a Chişinăului, la fel a obţinut un loc de frunte în cadrul concursului respectiv.

http://www.info-prim.md/?x=24&y=8580

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ