Şedinţele în plen ale Parlamentului nu vor mai fi transmise în direct la posturile naţionale de radio şi TV.

0
69

Şedinţele în plen ale Parlamentului R. Moldova nu vor mai fi transmise obligatoriu în direct la posturile naţionale de radio şi TV. Surse din parlament au declarat pentru Info-Prim Neo că un asemenea proiect de lege va fi propus spre examinare la una din următoarele şedinţe ale legislativului.

Proiectul prevede modificarea art. 82 din Regulamentul Parlamentului, potrivit căruia „şedinţele în plen, cu excepţia celor secrete, pot fi transmise în direct la posturile naţionale de radio şi TV în conformitate cu prevederile Codului Audiovizualului sau la iniţiativa Parlamentului, prin decizia adoptată cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi”.

Sursele citate au declarat că proiectul a fost înregistrat luni, 19 martie, fiind semnat de deputatul comunist Victor Stepaniuc şi creştin-democraţii Iurie Roşca şi Ştefan Secăreanu. Proiectul a fost examinat deja de comisiile pentru drepturile omului şi cea juridică, pentru numiri şi imunităţi, având avizele pozitive ale acestora.

Retransmisiunea în direct a tuturor şedinţelor plenare a fost instituită la începutul mandatului actualului legislativ. Se presupune că aceasta a fost una dintre cele 10 condiţii înintate de creştin-democraţi pentru al vota pe Voronin la 4 aprilie 2005 la funcţia de preşedinte al ţării.

SURSA: UNIMEDIA.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ