Semnături pentru Unire!

0
86
  1. Semnături pentru Unire!

Își doresc cu orice preț unirea Republicii Moldova cu România. Vorbim de tinerii unioniști de la Alianța pentru Centenar, care în fiecare zi strâng semnături pentru modificarea Constituției României, astfel încât cele două state românești să fie reîntregite.

Aceștia și-au propus ca până la 1 septembrie să adune un milion de semnături atât din Moldova și din România, dar și din diaspora.

http://voceabasarabiei.md/ro/stiri/social/5737/Semn%C4%83turi-pentru-Unire!.htm

 

  1. Constantin Codreanu, în Parlamentul României, despre invalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase: „Reiterez solicitarea de a condiționa orice sprijin R. Moldova”

Deputatul Constantin Codreanu a ținut astăzi în discurs în cadrul ședinței Parlamentului României prin care a solicitat în mod repetat condiționarea sprijinului pentru Republica Moldova, în contextul deciziei de ieri de la Chișinău, când Judecătoria nu a validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase.

https://unimedia.info/stiri/constantin-codreanu–in-parlamentul-romaniei–despre-invalidarea-mandatului-de-primar-al-lui-andrei-nastase-reiterez-solicitarea-de-a-conditiona-orice-sprijin-r–moldova-156279.html

 

  1. Declarație: Invalidarea alegerilor va determina UE să taie toate finanțările pentru Rep. Moldova

Invalidarea alegerilor pentru primăria Chișinăului este un moment fără precedent în istoria Republicii Moldova, spune liberalul Valeriu Munteanu, care a fost candidat în scrutinul local.

http://infoprut.ro/50214-declaratie-invalidarea-alegerilor-va-determina-ue-sa-taie-toate-finantarile-pentru-rep-moldova.html

 

  1. Opoziţia din R. Moldova denunţă anularea alegerilor de la primăria Chişinău

Opoziţia pro-europeană din Republica Moldova a denunţat anularea alegerilor pentru Primăria Chişinăului, care fuseseră câştigate de Andrei Năstase.

Opoziţia crede că decizia serveşte intereselor controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc, lider al Partidului Democrat aflat la guvernare.

http://www.romania-actualitati.ro/opozitia_din_r_moldova_denunta_anularea_alegerilor_de_la_primaria_chisinau-116739

 

  1. Rezoluția referitoare la retragerea trupelor ruse de pe teritoriul RM va fi examinată la ONU

Procesul de pregătire pentru examinarea proiectului de rezoluție intitulat „Retragerea completă şi necondiţionată a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova” în cadrul Adunării Generale ONU a fost analizat astăzi, la o ședință convocată de prim-ministrul Pavel Filip.

https://10tv.md/2018/06/20/rezolutia-referitoare-la-retragerea-trupelor-ruse-de-pe-teritoriul-rm-va-fi-examinata-la-onu/

 

  1. „Până aici! Ne-am săturat!” Protest faţă de invalidarea alegerilor locale din Chişinău

MIi de oameni protestează în centrul Chişinăului faţă de invalidarea alegerilor. Andrei Năstase a declarat că decizia instanţei este una politică şi arbitrară. Năstase a anunţat că hotărârea a fost contestată la Curtea de Apel. Preşedintele PAS, Maia Sandu, a spus că invalidarea alegerilor înseamnă dictatură. Protestul a început în faţa Primăriei Chişinău, iar apoi manifestanţii au mers în marş până la sediul Partidului Democrat, apoi în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

http://tvrmoldova.md/actualitate/live-pana-aici-ne-am-saturat-protest-fata-de-invalidarea-alegerilor-locale-din-chisinau/

 

  1. Cea de-a treia ediţie a Zilei Naţionale a Portului Popular se va desfăşura în mai multe localităţi din Republica Moldova

Cea de-a treia ediţie a Zilei Naţionale a Portului Popular se va desfăşura duminică, 24 iunie, între orele 11.00-16.00, la Palatul Republicii din Chişinău şi în alte localităţi din Republica Moldova.

http://tvrmoldova.md/cultura/cea-de-a-treia-editie-a-zilei-nationale-a-portului-popular-se-va-desfasura-in-mai-multe-localitati-din-republica-moldova/

 

  1. Teodorovici: În primele zile au fost subscrise titluri de stat Centenar în valoare de 80 milioane de lei | DOCUMENT

Din ziua lansării – vineri, 15 iunie – până acum, au fost subscrise titluri de stat în valoare de 80 de milioane de lei în cadrul emisiunii Centenar, care se va închide pe 6 iulie, a declarat miercuri, la Guvern, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

http://www.mediafax.ro/economic/teodorovici-in-primele-zile-au-fost-subscrise-titluri-de-stat-centenar-in-valoare-de-80-mil-lei-17275856

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ