Separatismul maghiar din Transilvania corespunde intereselor strategice ale Rusiei

5
246

Cel mai mai mare succes al național-imperialismului maghiar, care corespunde pe deplin intereselor Rusiei, este lupta partidelor politice de la Budapesta pentru o Transilvanie suverană din componența României, scrie redactorul-șef al Agenției Informaționale REGNUM, Modest Kolerov.
„După reorganizarea comunelor ungare într-o unitate administrativă distinctă (așa-numitul „Ținut Secuiesc” – n.r.), transformarea Transilvaniei într-o „euroregiune” îi poate conferi un grad de suveranitate internă urmând principiul integrității teritoriale a României (aflată în declin), și integrității istorice a Ungariei (aflată în ascensiune). Relațiile independente stabilite între Ungaria și Transilvania vor încuraja autoritățile de la București să echilibreze această cripto-federalizare prin unirea inevitabilă a Rep. Moldova cu România, iar noua regiune va fi obligată să aibă și ea un statut special autonom în componența statului național.
Din această perspectivă este sigur că anume lupta Rusiei Istorice pentru Transnistria și formularea unor politici coerente față de compatrioții noștri ruși din Basarabia (Rep. Moldova – n.r.) – corespunde cu lupta consecventă dusă de Ungaria pentru Transilvania. În acest caz, pretențiile revizioniste ale Rep. Moldova și României la Transnistria (sic!) este o sinucidere. Evident că interesele Rusiei gravitează în jurul intensificării procesului de federalizare a României, obținerea independenței pentru Transnistria alături de Ucraina organizată în federație (unde și Turcia ar putea trece de la republică la federație). Aceste interese exclud ideea „cedării” Transnistriei atât Rep. Moldova românești, cât și Ucrainei unitare.
Capacitatea actualei clase politice maghiare de a fi conștientă de necesitatea armonizării politicii sale național-imperialiste cu internaționalismul istoric al Rusiei ar reprezenta un test de maturitate politică. Capacitatea Rusiei de a interveni în lupta maghiarilor pentru autodeterminare – va fi un test de maturitate al clasei politice de la Moscova, al capacității sale de a asigura securitatea strategică a țării și de a-i asigura Rusiei integritatea teritorială în limitele granițelor sale istorice”.

Sursa: Info Prut

5 COMENTARII

 1. Am impresia că Guvenul României și a Republicii Moldova nu au strategii de loc, doar blegii aceștia de ruși o fac pe deștepții, și își bagă nasul peste tot. Băi fraților dați să vedem cite naționalități, de nivel majoritar sunt în Rusia păgînă, să încercăm să-i susținem pe oameni aceștia să poată cîștiga libertatea independența, sunt peste 21 de Republici în Federația Rusă, ce dracu aici noi nu avem diplomație, să le întoarcem și noi în aceiași monedă, că ma-m săturat de ei.

  • nu sunt republici in rusia ci sunt state vasale, rusia are trupe de ocupatie nu teritorii peste acele state, stau acolo sa le sece de resursele naturale..practic rusii sunt cei mai mari paraziti..isi schimba „gazdele” dupa bunul plac, la fel ca si imperiul roman..

 2. problema e simpla: noi dam prea multa libertate minoritatilor, ele la rindul lor, in loc sa fie recunoscatori, se suie in cap. In Rusia e invers – daca iesi in strada vine militia cu bitele si te pune la punctintr-un stil barbar, dar eficient.

 3. degeaba tipam dupa Basarabia, problema e mai periculoasa in Romania, Basarabia ar trebui trecuta pe locul 2, pt.ca atat bozgorii cat si molotovistii de rusi vor federalizarea Romaniei prin autodistrugere. „Dividere et dominatorum” e simplu, daca Basarabia intra in componenta Romaniei bozgorii vor face ca in Kosovo, iar daca vor obtine enclava, vom avea de furca si cu Basarabia pt. ca acolo 60% din populatie a fost rusificata si spalata la creier, „imbracata” in „haina” noua, de „moldoveni”, mai grav este ca si ei vor federalizarea Romaniei sa formeze „Moldova Mare” cea a lui Stefan Voievod… intrati pe http://www.patriotism.md sa vedeti acolo ce subiecte de discutie si dezbinare au…

 4. Salut
  In legatura cu acest articol e perfect adevarat ceea ce spune cu o mica observatie aditionala
  Ceea ce se prezinta ca actiuni care ar trebui intreprinse in viitor se afla in prezent in derulare.

  Ma folosesc de aceasta ocazie pentru a va recomanda(cu multa insistenta) cartea Fereste-ma Doamne de prieteni a lui Larry Watts aparuta la editura RAO anul acesta
  Foarte pe scurt si pentru a nu va dezvălui foarte multe din cartea pe care va rog sa o cititi, autorul analizeaza actiunile descrise in articolul prezentat care au fost desfasurate in mod continuu(mai intens ori mai putin intens) de catre Ungaria si Rusia impotriva Romaniei, motivele din spatele acestei actiuni si, cel mai important, in carte sunt prezentate tipare ale acestor acţiuni indreptate impotriva Romaniei(inclusiv argumentele, pretextele s.a.m.d) care, spre surprinderea mea, le veti regasi ca atare si in prezent., in ceea ce se intampla astazi in relatia cu Ungaria si Rusia in raport cu Romania si Basarabia.

  Lectura placauta si, mi-ar placea ca dupa ce veti apuca sa cititi cartea(care vreo 700 si ceva de paginji cu referinte bibligrafice din arhiva fostelor conduceri centrale ale partidelor comuniste din fostele tari socialiste si ale serviciilor secrete ale acestor tari) sa apucam sa discutam despre ea.

  Poate cineva sa se interseze/sa imi spuna daca cartea este vanduta si in Basarabia(republica Moldova).

  P.S. Cartea a fost in Romania best seller la cca 3 saptamani dupa aparitie si îsi mentine si in prezent aceasta pozitie

  O zi buna si bafta, fratilor, pe oricare dintre maluri va aflati

LĂSAȚI UN MESAJ