Serafim Urechean va candida la functia de primar al capitalei numai in concurenta cu presedintele Voronin sau cu premierul Tarlev

0
52

Serafim Urechean, liderul Aliantei „Moldova Noastra” (AMN), a declarat ca se va gindi sa candideze la functia de primar general al mun. Chisinau numai daca vor candida Presedintele Vladimir Voronin sau premierul Vasile Tarlev.Potrivit Agentiei INFOTAG, miercuri, intr-o conferinta de presa, liderul AMN a spus ca formatiunea sa a desemnat 732 de candidati de primar, pentru cele 898 de primarii care exista in Moldova, dar inca nu a decis in privinta candidatului de primar al capitalei. „Avem 7-8 potentiali candidati destoinici care ar putea ocupa aceasta functie si face fata problemelor cu care se confrunta capitala”, a precizat el.

AMN este indignata de faptul ca Presedintele Vladimir Voronin si vicespicherul Iurie Rosca au inceput deja agitatia electorala in favoarea formatiunilor lor si „incalca astfel legislatia, deoarece campania electorala inca nu a demarat oficial”. Serafim Urechean a precizat ca Voronin a facut acest lucru in cadrul emisiunii „Maxima” de la postul de televiziune NIT, iar Rosca – in cadrul emisiunii „In profunzime” de la postul de televiziune „PRO-TV-Chisinau”. El a spus ca AMN a sesizat Comisia Electorala Centrala careia i-a cerut sa ia atitudine fata de aceste incalcari, iar atitudinea CEC-ului fata de aceste probleme „va fi un test pentru noua componenta a Comisiei, constituita pe principii partinice”.

Totodata, AMN sustine ca si alte partide incalca legislatia, anuntindu-si candidatii de primar al capitalei pina la startul oficial al campaniei electorale. In opinia AMN, in timpul apropiat, CEC ar trebui sa faca 2 lucruri: sa lanseze un apel catre societatea civila si donatori prin care sa-i indemne sa reia activitatea Coalitiei pentru alegeri libere si corecte, care ar supraveghea desfasurarea alegerilor in conditii democratice; sa propuna Parlamentului data concreta a alegerilor locale, pentru aprobare.

Alianta este gata sa sustina ideea PSDM privind semnarea de catre toate partidele democratice a unui pact de neagresiune in alegeri, cu conditia ca acesta nu va viza „partidele democratice care si-au tradat anterior partenerii”.

sursa:http://www.azi.md/news?ID=43500

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ