Serafim Urecheanu: Rezultatele alegerilor locale generale din Chişinău demonstrează că îşi alegătorii doresc schimbarea

0
33

Liderul Alianţei „Moldova Noastră”, ex-primarul general al capitalei, Serafim Urecheanu, susţine că rezultatele alegerilor locale generale din mun. Chişinău demonstrează că alegătorii îşi doresc schimbarea, chiar dacă aceasta este din categoria celor necunoscute.

Urecheanu a declarat pentru Info-Prim Neo că voturile acumulate de Dorin Chirtoacă constituie un vot de protest al alegătorilor, care nu au identificat un candidat demn de a ocupa funcţia de primar general al capitalei şi au decis să-şi dea votul pentru schimbare.

Referindu-se la rezultatele obţinute de AMN, liderul formaţiunii a declarat că se aştepta în Chişinău la rezultate mai bune, dar în ultimă instanţă a decis alegătorul. El susţine că AMN a făcut tot posibilul pentru a face o campanie electorală decentă cu surse modeste, dar atât în campania electorală, cât şi în ziua scrutinului, au existat foarte multe încălcări, deşi acestea nu sunt de natură să influenţeze rezultatele alegerilor. Potrivit lui Urecheanu, printre încălcările atestate de organismele internaţionale şi naţionale se înscrie exercitarea presiunilor asupra candidaţilor din opoziţie, intimidarea şi concedierea lor, neafişarea listelor electorale cu 20 de zile înainte de alegeri, după cum prevede Codul Electoral, înscrierea a mai mult de 8% din votanţi pe liste suplimentare, remunerarea alegătorilor pentru a vota un anumit candidat etc. Liderul AMN susţine că la moment formaţiunea pregăteşte o sinteză a încălcărilor, care va fi adusă la cunoştinţa publicului larg.

Totodată, chiar dacă rezultatele AMN în capitală sunt mai modeste decât în 2003, Urecheanu se arată optimist, deoarece în clasamentul pe R. Moldova formaţiunea s-a plasat pe locul II, cu 15% în consiliile locale şi cu 17% – la funcţiile de primari.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ