Și primăria din Predeal susține unirea cu Republica Moldova

0
177
  1. Și primăria din Predeal susține unirea cu Republica Moldova!

Deschiderea oficială a sezonului de schi la Predeal va marca începutul Anului Centenar al României. Vineri, de la ora 17.30, cel mai lung tricolor din ţară, cu dimensiuni de 150/4,5 metri, va fi desfăşurat pe pârtia Clăbucet, iar după evenimentul de la Predeal va fi dus în localitatea Fălciu, pentru a fi întins peste Prut pe 31 decembrie. Inițiativa primăriei din Predeal se va derula în parteneriat cu Alianța pentru Centenar.

http://infoprut.ro/48953-si-primaria-din-predeal-sustine-unirea-cu-republica-moldova.html

 

  1. Pe parcursul anului 2017, 110 grădinițe din Republica Moldova au fost renovate din banii oferiți de Guvernul României

În total, statul român a oferit asistență financiară în valoare de 26 de milioane de euro, de care au beneficiat 933 de instituții preșcolare.

Ambasadorul Romaniei in Republica Moldova Daniel Ionita a declarat ca proiectul acesta va continua. Mă bucur că acest proiect a devenit un fel de marcă înregistrată a sprijinului pe care România îl acordă Republicii Moldova și mă bucur că modelul nostru a fost preluat și de alții, pentru că până la urmă rezultatul final contează„, a mentionat Daniel Ioniță.

http://voceabasarabiei.md/ro/stiri/social/2607/Pe-parcursul-anului-2017-110-gr%C4%83dini%C8%9Be-din-Republica-Moldova-au-fost-renovate-din-banii-oferi%C8%9Bi-de-Guvernul-Rom%C3%A2niei.htm

 

  1. Câțiva tineri îl iau peste picior pe Dodon: Este un „cadavru politic”

„Unionistul Anului”. Acesta este premiul pe care l-a primit Igor Dodon din partea unioniștior. Pe fundalul imnului României, tinerii i-au adus în dar șefului statului o diplomă, o medalie, precum și două garoafe, spunând că Igor Dodon este un „cadavru politic”.

https://www.timpul.md/articol/caiva-tineri-il-iau-peste-picior-pe-dodon-ii-oferim-aceasta-diploma-cu-titlul-unionistul-anului-125542.html

 

  1. Premierul de la Chişinău a înaintat repetat preşedintelui candidaturile noilor miniştri

Prim-ministrul Pavel Filip a înaintat astăzi repetat aceeaşi listă de persoane pentru funcţiile de ministru, după ce preşedintele Igor Dodon a respins prima nominalizare.

http://tvrmoldova.md/politic/premierul-de-la-chisinau-a-inaintat-repetat-presedintelui-candidaturile-noilor-ministri/

 

  1. Ministrul britanic de Externe le spune ruşilor să nu se mai amestece în alegerile din alte ţări

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, i-a spus azi omologului său rus că „există dovezi în abundenţă” cu privire la intervenţia Moscovei în alegeri din străinătate, dar a declarat că orice eforturi ruseşti de a interveni în referendumul Brexit de anul trecut au eşuat.

http://tvrmoldova.md/extern/ministrul-britanic-de-externe-le-spune-rusilor-sa-nu-se-mai-amestece-in-alegerile-din-alte-tari/

 

  1. Proiectele dedicate Centenarului Marii Uniri pot fi deja depuse

Primăria Sectorului 1 din Bucureşti a dat startul depunerii proiectelor culturale dedicate Centenarului Marii Uniri. Sub genericul „Centenarul pentru toţi sesiunea 2017-2020”, primăria va selecta proiecte din domeniul culturii scrise, artelor spectacolului, educaţiei, patrimoniului imaterial, artelor plastice şi vizuale.

http://tvrmoldova.md/centenar/proiectele-dedicate-centenarului-marii-uniri-pot-fi-deja-depuse/

 

  1. Comisia Europeană se vede nevoită să recurgă la un avertisment rezervat în cazul regimului liberalizat de vize pentru R.Moldova

Simpla punere în legătură a regimului liberalizat de vize cu lipsa de progrese în domeniul justiției și cel financiar vorbește despre schimbarea radicală care a intervenit în raporturile noastre cu UE, este de părere analistul politic Vlad Țurcanu.

Comisia a constatat că  Republica Moldova trebuie să ia măsuri imediate în lupta împotriva corupției și a spălării de bani, acțiuni care sunt necesare pentru a asigura o implementare continuă a cerințelor pentru anularea vizelor și o durabilitate a reformelor.

http://radiochisinau.md/expert-comisia-europeana-sa-vede-nevoita-sa-recurga-la-un-avertisment-rezervat-in-cazul-regimului-liberalizat-de-vize-pentru-rmoldova—61108.html

 

  1. Discuții privind inițierea unor proiecte comune între Soroca și Buzău

În cadrul acesteia, primarul de Buzău a susținut o prezentare a municipiului și a împărtășit câteva din obiectivele Planului de dezvoltare socio-economic și cultural pentru 2018-2030 celor prezenți. Primarul a anunțat că intenționează să ofere municipiului Soroca circa 100 mii de euro pentru implementarea unor proiecte comune, care ar implica mai multe domenii de activitate și ar soluționa probleme comune. În opinia sa, astfel se vor realiza pași concreți pentru a înfăptui înfrățirea nu doar în acte. Autoritățile sorocene urmează să vină cu propuneri și idei de proiecte. Totodată, s-a discutat despre crearea unei comisii comune în acest scop, cu implicarea ambelor părți.

https://observatorul.md/social/2017/12/22/37430_discutii-privind-initierea-unor-proiecte-comune-intre-soroca-si-buzau

 

  1. Un proiect inedit: românii si basarabenii sunt invitati sa petreaca impreuna revelionul la cumpana dintre ani!

Un proiect inedit: românii si basarabenii sunt invitati sa petreaca impreuna revelionul la cumpana dintre ani! “2018 e despre Basarabia, 2018 e despre Unire.Începem anul Centenarului adunându-ne acolo unde ne doare: la Prut. Trecerea în 2018 ne va găsi cerând Unirea la PRUT.”, scrie site-ul unire2018.ro.

https://glasul.info/2017/12/22/proiect-inedit-romanii-basarabenii-sunt-invitati-petreaca-impreuna-revelionul-cumpana-dintre/

 

 

  1. Igoraș are 4 ani. De la Moș Crăciun își dorește o masă și lemne pentru foc

Caravana Bucuriei, lansată de 10TV, a ajuns acasă și la un băiețel de 4 ani!

http://10tv.md/2017/12/21/foto-video-igoras-4-ani-de-la-mos-craciun-isi-doreste-o-masa-si-lemne-pentru-foc/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ