RSS Feed

Sibiu: Comemorare în linişte a victimelor din Moldova

6

octombrie 8, 2009 by Românism


Aproximativ 40 de tineri din cele doua state româneşti şi-au plâns miercuri seară fraţii ucişi în aprilie în centrul Chişinăului.

Platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, acolo unde este amplasat monumentul eroilor de la Revoluţia din 1989, a fost scena unei acţiuni de comemorare a victimelor care au murit în 7 aprilie, în timpul protestelor de la Chişinău. La evenimentul de aseară au participat elevi şi studenţi din Republica Moldova, care acum învaţă şi studiază la unităţile de învăţământ din Sibiu. Aproximativ 40 de tineri au aprins lumânări şi au ţinut un minut de reculegere în memoria celor 3 conaţionali care au murit în primăvară, în capitala republicii Moldova. „E o formă de respect şi apreciere pentru cei care şi-au dat viaţa pentru libertatea noastră a celor din Republica Moldova. Măcar atât putem să facem şi noi, aici la Sibiu” au spus mulţi din cei prezenţi miercuri seară, la locul comemorării din Sibiu.

Comemorarea victimelor de la Chişinău, din 7 aprilie, a fost organizată simultan în mai multe oraşe din Republica Moldova şi România la inițiativa Asociației Hyde Park, a Ligii Studenților Basarabeni din România și a grupului de acțiune „Noii Golani”.





Poze: Liga Jurnalistilor Sibiu


6 comments »

 1. eram si eu acolo daca nu as fi avut otita 🙁

 2. Slavik spune:

  EROII NU MOR NICIODATA…PENTRU LIBERTATE!!!!!!!

 3. Sorina spune:

  da,Slavik! Chiar nu mor niciodata!

 4. gabi spune:

  Câteva zeci de studenți basarabeni aflați la studii în Sibiu și câțiva sibieni au participat, miercuri seara, la comemorarea victimelor acţiunilor de protest din din 7 aprilie a.c. din Chişinău. Evenimentul, organizat la Sibiu prin grija organizaţiei „Noii golani”, a fost susţinut în special de studenţii bursieri ai statului român, nou sosiţi la Sibiu şi care astfel au avut ocazia să participe la o primă acţiune comună.
  În linişte, pentru câteva zeci de minute, au fost aprinse lumânări, s-a ţinut un moment de reculegere apoi, studenţii au luat calea căminelor.
  Comemorarea victimelor de la Chişinău, din 7 aprilie, a fost organizată simultan în mai multe oraşe din Republica Moldova şi România la inițiativa Asociației Hyde Park, a Ligii Studenților Basarabeni din România și a grupului de acțiune „Noii Golani”.

  http://www.daciiliberi.ro/stire.php?id=692&dom=&ed=1350

 5. gabi spune:

  cristina daca vrei sa ne ajuti poti sa lasi un id de mes sau ori ce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Caută

Comentarii Recente

ChatVorbește instant cu noi !+