Simpozion despre Marea Unire, la Sibiu. Klaus Iohannis: România va susţine ferm drumul european al Republicii Moldova

0
130

1. Simpozion despre Marea Unire, la Sibiu

 

Sibienii sunt invitaţi să participe miercuri, 11 mai, la Simpozionul internaţional “Paşi spre Marea Unire. Interval istoric 1600-1859”. Evenimentul va avea loc în Aula “Mitropolit Ioan Meţianu” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu şi este organizat de Arhiepiscopia Sibiului, în parteneriat cu Liceul Tehnologic de Construcţii şi Arhitectură “Carol I”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, Complexul Naţional Muzeal “Astra” Sibiu, Piaţa Mică, Facultatea de Teologie “Sfântul Andrei Şaguna” Sibiu, Biblioteca Judeţeană “Astra” Sibiu, Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale Sibiu, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane. Departamentul de Istorie, Patrimoniu şi Teologie Protestantă, şi Facultatea de Litere şi Arte. Departamentul de Studii Romanice. Sunt invitaţi aproximativ 50 de persoane care vor prezenta evenimentele istorice din perioada menţionată. Intrarea este liberă.

http://www.mitropolia-ardealului.ro/simpozion-despre-marea-unire-la-sibiu/

 

 

 

2. Klaus Iohannis: România va susţine ferm drumul european al Republicii Moldova

România îşi va menţine susţinerea fermă a drumului european pe care îl are de parcurs Republica Moldova. Asigurările au fost făcute de preşedintele român Klaus Iohannis în cadrul discursului ţinut la recepţia oferită cu prilejul Zilei Europei.

„Avem nevoie de o vecinătate a Uniunii cât mai stabilă și prosperă și sprijinim parcursul european și procesele de reformă în țările partenere. Un loc special în acest cadru îl ocupă relația cu Republica Moldova și susținerea fermă pe care o acordăm drumului european al acesteia”, a spus Klaus Iohannis.

Totodată, Iohannis a indicat că România va continua să promoveze proiectele de cooperare regională.

 

3. Ce crede noul ambasador al României la Chișinău despre Unire

Secretarul de Stat pentru Afaceri Strategice al MAE de la București, Daniel Ioniţă, numit în calitate de Ambasador al României la Chișinău, evită să vorbească tranșant despre Unirea celor două state românești, comunică Puterea.

Daniel Ioniţă a spus că România rămâne pe mai departe cel mai solid şi onest partener al Chişinăului pe traseul său european. De asemenea, Ioniță a mai menționat că România poate fi un model demn de urmat de integrare europeană pentru R. Moldova.

http://puterea.info/?p=15134

 

4. SUA sugerează că România trebuie să sprijine condiționat Republica Moldova

SUA privesc „pozitiv” faptul că România, acordând sprijin Republicii Moldova, se asigură că reformele din acest stat vor continua, a declarat, duminică, într-o discuție cu jurnaliști români, Antony Blinken, adjunct al secretarului american de stat. Oficialul american se află la Bucureşti unde a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis.

Potrivit lui Antony Blinken, continuarea reformelor va asigura stabilitatea și un progres real în Republica Moldova. „Sprijinul României pentru o Moldovă puternică, independentă şi proeuropeană este decisiv”, a menţionat oficialul american citat de presa de peste Prut.

http://www.moldova.org/sua-sugereaza-ca-romania-trebuie-sa-sprijine-conditionat-republica-moldova/

 

5. Ghimpu le face APROPOURI democraților? Ce își dorește liderul PL

În ziua în care centrul capitalei a fost împânzit de panglici negru-oranj, simbol militar rusesc, liderul liberalilor Mihai Ghimpu sugerează, într-o postare pe facebook, că aceste panglici ar trebui interzise în R. Moldova, așa cum s-a întâmplat și în Ucraina, Belarus, Kazahstan, Armenia și alte state din spațiul ex-sovietic.

O decizie în acest sens ar trebui să fie luată de Parlament sau Guvern.

http://ziarulnational.md/ghimpu-le-face-apropouri-democratilor-ce-isi-doreste-liderul-pl/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ