Simpozion la Pascani

0
81

Sâmbătă, 1 martie a.c., în sala de festivităţi a Complexului „Codrii Paşcanilor” a avut loc simpozionul consacrat aniversării a 90 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Simpozionul a fost iniţiat de Liga pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, departamentul Moldova, filiala din Iaşi, cea din Paşcani, precum şi cea din Chişinău şi de Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt – Bucovina” Paşcani.

Începând cu ora 12.00, simpozionul a fost deschis de către prof. dr. Viorel Enea, preşedinte manager al Centrului de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt – Bucovina” Paşcani şi vicepreşedinte al Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, Moldova. A urmat o slujbă religioasă de comemorarea a Î.P.S. dr. Antonie Plămădeală, Mitropolitul Ardealului, urmată de lansarea cărţii aparţinând academicianului Constantin Marinescu intitulată „In memoriam, Î.P.S. dr. Antonie Plămădeală, Mitropolitul Transilvaniei”, carte prezentată de preot protopop Pavel Postolachi, prof. dr. Viorel Enea, prof. dr. Vasile Grozavu şi chiar de autorul însuşi.
A doua parte a manifestărilor a constat în comunicări ştiinţifice pe tema menţionată susţinute de către academician Constantin Marinescu, prof. dr. Viorel Enea, juristul Ion Macovei, prof. Gheorghe Spiridon, directorul Şcolii „Nicolae Iorga” din Paşcani, prof. Angela Căşeru şi prof. dr. Vasile Grozavu. După prezentările amintite mai sus a urmat un scurt program de muzică patriotică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ