„Singurul obiectiv de ţară, corect, este unirea cu Republica Moldova”

0
79
  1. Ce înseamnă deschiderea reprezentanței NATO în Republica Moldova?

Alianţa Nord Atlantică va deschide la Chişinău un birou de legătură. Un acord, în acest sens, a fost semnat la Bruxelles de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg şi prim-ministrul Pavel Filip.

În practica diplomatică, organizațiile internaționale își pot deschide reprezentanțe permanente în zone de interes. Birourile de legătură sunt reprezentanțe permanente care au scopul de reprezentare, de strângere de informații, de analiză, de diplomație publică, dar și de asistență pentru țara-gazdă. Practica birourilor de legătură a fost inaugurată de organismele subsidiare ONU, precum Înaltul Comisariat pentru Refugiați. În momentul de față și alte organizații internaționale – OSCE și Uniunea Europeană – dispun de asemenea reprezentanțe.

http://www.digi24.ro/opinii/ce-inseamna-deschiderea-reprezentantei-nato-in-republica-moldova-625375

 

  1. „Luceafărul de dimineață” al României, la Chișinău

Maia Morgenstern, deţinătoarea Premiului Academiei Europene de Film, directorul Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti și „Luceafărul de dimineață” al României, așa cum este numită în România, a avut o seară de discuții cu publicul de la Chișinău.

Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană „Luceafărul de dimineaţă”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul „Patimile lui Hristos”. Regizorul Mel Gibson, un devotat romano-catolic, pare să fi luat în considerare, printre altele, acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol. Actrița din România nu a refuzat niciun autograf sau o fotografie cu fanii de la Chișinău, chiar dacă era seara târziu și era obosită. Maia Morgenstern a acordat un interviu pentru ziarul TIMPUL, în care ne-a dezvăluit când vom putea urmări spectacole ale Teatrului Evreiesc și la Chișinău.

http://www.timpul.md/articol/-luceafarul-de-dimineaa-al-romaniei-la-chiinau-101096.html

 

  1. Moldova, cu un nivel de prosperitate tot mai scăzut. România se află în primele 50 de state ale lumii

Nivelul de trai din Republica Moldova se degradează de la an la an. Cel puțin asta indică Legatum Prosperity Index 2016, un top care cuprinde 149 de state din întreaga lume, poziționate conform nivelului prosperitate.

Potrivit clasamentului, Republica Moldova se situează pe poziția a 96-a. Cele mai bune dimensiuni pe care le acoperă sunt educația (locul 49 din 149) și siguranța și securitatea (locul 73), iar la cel mai prost stă la capitolele mediu natural (locul 142), capital social (locul 123) și sănătate (locul 103).

România ocupă locul 50 în clasament, cu cele mai bune scoruri la capital social (locul 97), sănătate (locul 85), calitate economică (locul 65), guvernare (locul 64) și mediu natural (locul 61).

http://infoprut.ro/45987-republica-moldova-pe-locul-96-legatum-prosperity-index-2016-romania-ocupa-pozitia-50.html

 

  1. Mesaj către UE: România și Republica Moldova, o singură țară

Sute de unioniști de pe ambele maluri ale Prutului, dar și din diaspora, au transmis instituțiilor europene, la Bruxelles, mesajul „O singură națiune, o singură țară!”, cu referire la România și Republica Moldova.

Delegația unioniștilor a avut pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, o întrevedere la Parlamentul European cu eurodeputați din mai multe grupuri politice, în cadrul căreia au discutat despre viitorul comun al României și al Republicii Moldova. Reprezentanții organizațiilor civice unioniste le-au oferit europarlamentarilor volumul „Bessarabia. Unknown to the West”, semnat de Sergiu Ion Chircă.

„Moldovie c’est la Roumanie”, „Bessarabia is Romania”, „Reunification”, „Meme peuple, meme pays”, „Unitate națională”, „România n-a avut graniță la Prut”, „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!” au fost câteva dintre mesajele scandate de către unioniști în cadrul unui miting organizat în fața Comisiei Europene.

http://basarabialiterara.com.md/?p=22180

 

  1. Ștefan Roșcovan continuă lupta la Vocea României: Mi-ați oferit una din cele mai frumoase seri din viață

Ștefan Roșcovan este unicul moldovean care a rămas în concursul de la „Vocea României”. Aseară acesta a concurat în prima ediție de LIVE-uri a concursului și a impresionat juriul, dar și publicul larg care, obținând cele mai multe voturi din parte telespectatorilor. Ștefan Roșcovan a interpretat în maniera proprie melodia „Incomplete”, iar antrenorii au fost cuceriți de show.

http://news.click.md/item/stefan-roscovan-continua-lupta-la-vocea-romaniei-mi-ati-oferit-u-7e9b5d11ee83120c7bf8f2232a9a59bb

 

  1. DGA: Săptămâna anticorupție la frontiere – „Pe aici corupția nu trece!”

Direcția Generală Anticorupție, Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova și Serviciul de Stat al Poliției de Frontieră din Ucraina lansează, luni, campania, ”Săptămâna anticorupție la frontiere”, ocazie cu care vor fi distribuite pliante și afișe informative în 14 puncte de trecere a frontierei comune dintre România, Republica Moldova și Ucraina.

https://www.agerpres.ro/justitie/2016/12/04/dga-saptamana-anticoruptie-la-frontiere-pe-aici-coruptia-nu-trece–11-27-35

 

  1. Iohannis saluta decizia UNESCO de a inscrie covoarele romanesti in Patrimoniul Cultural

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a salutat decizia UNESCO de a inscrie traditia romaneasca a țesutului covoarelor populare in lista Patrimoniului Cultural Intangibil al Umanității.

„Sunt bucuros să aflu că ieri seară, chiar de Ziua Națională, la propunerea României și Republicii Moldova, tradiția românească a țesutului covoarelor (scoarțelor) populare a fost înscrisă de UNESCO în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Intangibil al Umanității.

A fost astfel recunoscută valoarea culturală universală a covorului popular românesc. Perpetuarea acestei tradiții este o datorie și o onoare pentru păstrătorii ei, de o parte și de cealaltă a Prutului, o bucurie și o mândrie pentru noi toți,” a transmis presedintele Iohannis.

http://www.stiripesurse.ro/iohannis-saluta-decizia-unesco-de-a-inscrie-covoarele-romanesti-in-patrimoniul-cultural_1166938.html

 

  1. „Singurul obiectiv de ţară, corect, este unirea cu Republica Moldova”

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat la Reşiţa, că singurul obiectiv de ţară al României este unirea cu Republica Moldova, după intrarea în NATO şi în Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

„Acest obiectiv nu este unul de nerealizat, pentru că s-a demonstrat, în Europa, că cei care au vrut să se unească s-au unit, iar cei care au vrut să se despartă s-au despărţit. Germania a dorit reunificarea şi a reuşit, pentru că s-a vrut politic acest lucru. La fel, Cehoslovacia, unde Cehia s-a despărţit de Slovacia, în baza actului final de la Helsinki. De aceea, şi poporul român are dreptul la reunificare, pentru că noi şi astăzi trăim după voinţa a doi criminali, Stalin şi Hitler. Prin Pactul Ribbentrop-Molotov o bucată mare din ţară a fost alipită Uniunii Sovietice. Avem obligaţia ca în acţiunea noastră să reconstruim reunificarea ţării. Nu azi, nu mâine, dar dacă nu ne-o propunem ca obiectiv nici nu o vom face vreodată”, a afirmat Traian Băsescu, prezent la lansarea candidaţilor PMP la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

http://www.bursa.ro/traian-basescu-pmp-singurul-obiectiv-de-tara-corect-este-unirea-cu-republica-moldova-312837&s=print&sr=articol&id_articol=312837.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ