Situaţia actuală a tinerilor din Republica Moldova

13
186

Am fost şi eu azi în vamă la Sculeni şi ce pot spune e că situaţia e inadmisibilă. Nu ştiu cine a dat legea, când a avut timp să fie votată şi pusă în vigoare, cert este că persoanele cu cetăţenie română nu mai sunt lăsate să treacă graniţa fără viză sau invitaţie!

Erau zeci de studenţi basarabeni cu noi, cu mult bagaj, veniţi din mai multe oraşe ale României, căci voiau să ajungă acasă! Dar puţini dintre ei au avut curajul să treacă dincolo şi să se ducă la familiile lor, căci cei de la frontiera din Ungheni s-au arătat dintr-o dată extrem de binevoitori, oferindu-se să-i ducă gratis acasă, cu microbuze, pe cei care doreau într-adevăr să meargă acasă! Pentru cei cu domiciliul în Chişinău, desigur, situaţia părea ceva mai complicată, căci vameşii şi jandarmii au cam evitat subiectul. Asta în condiţiile în care zeci de studenţi basarabeni, aflaţi pe teritoriul Republicii Moldova, au fost daţi dispăruţi, familiile, părinţii îi aşteaptă acasă şi nu se mai întorc, sau aşteaptă veşti de la ei şi nu reuşesc să afle nimic!

Situaţia este sub orice critică! Pe internet şi nu numai s-a transmis şi se transmite mesajul ca Vineri, 10 aprilie, să iasă toată Republica Moldova în stradă, în Chişinău, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru a discredita sistemul de guvernare comunist! Comuniştii îşi iau măsuri drastice în acest sens!

Am informaţii sigure că la mitingurile din Chişinău sunt sute de instigatori! Bandiţi trimişi de comunişti să provoace masele! Tot ei au fost cei care au dat ieri foc la Parlament! Pompierii stăteau la câţiva paşi şi nu stingeau focul! Au lăsat să ardă Parlamentul pentru ca azi să acuze protestatarii de vandalism, pentru a prinde tinerii şi pentru a-i închide! Asta e bătaie de joc din parte comuniştilor, îşi bat joc de oameni! Iar asta e puţin spus!

Comuniştii au făcut un scenariu murdar, pe care acum îl pun în joc, iar mulţi nici măcar nu-şi dau seama! Atenţie, anunţaţi pe cât mai mulţi de aceste lucruri, să afle cât mai repede, pentru a putea face ceva, până nu e prea târziu! Societatea civilă trebuie să facă ceva, oamenii, tineretul, mai ales! Căci dacă e cum vor guvernele, nu se face nimic!

În şcoli şi facultăţi e teroare! Profesorii au fost verificaţi toată ziua! S-au făcut chiar consilii profesorale în şcoli şi universităţi, pentru ca tinerii să fie ţinuţi blocaţi în sălile de clasă sau de curs şi să nu poată ieşi în stradă! Au fost chiar ameninţaţi cu exmatricularea!

Am informaţii sigure că astăzi, la mitingul din Chişinău, trimişi de-ai comuniştilor umblau şi filmau oamenii, pentru ca apoi să se răzbune! Metoda comunistă!
Oamenii din sate nici măcar nu au idee despre ce se petrece! Chirtoacă şi Filat se străduiesc să facă ceva, dar nu au forţe, sunt cu ei doar tinerii! Cei din zona rurală habar nu au că în ţară se fac mitinguri de solidarizare, sunt pur şi simplu îndobitociţi de către comunişti! Au avut şi au acces doar la presa şi la televiziunea comuniştilor, nimic mai mult! Când oamenii se băteau pe străzi, instigaţi la violenţă de către comunişti, postul de televiziune al comuniştilor dădea emisiuni de divertisment, ba chiar concerte!

Dacă situaţia ar rămâne astfel… încă 4 ani de dictatură… fraţii noştri de peste Prut ar fi pierduţi! Acum e timpul să ne mobilizăm cu toţii!! Cât vom mai sta cu mâinile în sân şi să nu facem nimic? Trezirea!!! Deşteptarea!!!

Cât vei mai sta indiferent? E timpul să acţionezi, e timpul să fim uniţi şi să acţionăm, suntem acelaşi neam, vorbim aceeaşi limbă, iar Moldova e ruptă-n două de sârma ghimpată de peste Prut! Fraţii noştri de peste Prut sunt terorizaţi, pur şi simplu!

E timpul să facem şi noi aici ceva, în România! Trezirea, societate civilă! Căci dacă e după guvernanţi, se alege praful de toată suflarea românească!

Transmiteţi, vă rog, cât mai departe acest mesaj, să afle cât mai mulţi! Dacă nu poţi face altceva, măcar informează-i şi pe alţii cu privire la ce se întâmplă, cu ADEVĂRAT, în Republica Moldova!

LIBERTATE PENTRU MOLDOVENI!

VOTURI ANTICIPATE PENTRU REPUBLICA MOLDOVA!

ALEGERI CORECTE ŞI DEMOCRATICE!

8 aprilie 2009

Mădălina

13 COMENTARII

 1. Basarabia este in flacari !

  Din ziua de 06.04.09 intreaga Romanie de dincolo de Prut este … in flacari.

  Tineri si adolescenti din Republica Moldova cere s-au saturat de minciunile lui Voronin si “ciracii” lui (Guvernul) au iesit in strada (singuri si neinstigati de nimeni) sa ceara reverificarea listelor prin care comunistii au fost iar declarati ca au peste 50% din voturi.

  Ce a facut “Cooperativa Voronin&Co” atunci ? Au infiltrat printre acesti tineri “simpatizanti” si chiar “Cadre ale Politiei si ale S.I.S. (Securitatea Republicii Moldova) pentru a provoca distrugeri in cladirea Presedintiei si cea a Parlamentului Moldovei. Politia in echipament “de lupta” a stat deoparte (initial) la fel ca si masinile de Pompieri si n-au intervenit pentru stingerea incendului decat dupa cateva ore de asteptarea ordinului langa cladirile care ardeau. Intr-un tarziu au intervenit si Pompierii, la fel ca si tupele Politie (asta dupa ce s-au retras “instigatorii – se pare ca erau veniti din partea Securitatii Transnistrene – au fost vazute masini in spatele Parlamentului care aveau numer de inmatriculare de Chisinau in fata, iar in spate ramasesera cele Transnistrene si la intrebarea de ce aveau doua numere pe masimi soferii au raspuns ca asa au primit ordin, ca sunt din Transnistria si apartin de Securitatea de acolo).

  Ce concluzie putem trage de aici ?

  Dupa mine una singura : Voronin (care nu mai este Presedinte acum, expirandu-i mandatul) face orice ca sa scape de “intrebarile” populatiei, pe care a “pacalit-o” timp de 8 ani cat a fost la putere.

  Comunistii lui Voronin si cei din partidul PPCD (“tradatorii” democratiei) care i-au ajutat la alegerile trcute sa revina la conducerea tarii se straduiesc pe toate caile (legale si mai ales nelegale) sa revina din nou la conducerea tarii. “Tradatorii” nu au mai acces in Parlament, pentru ca au primit prea putine voturi de la populatia pe care au “mintit-o” la alegerile trecute.

  Cred ca acesti comunesti care tin “cu dintii de Putere” vazand ca au prea putine si ca “slugile” lor nu intrea in Parlament (deci nu pot sa puna Presedinte dintre ei) au “falsificat voturile”. Cum simplu ! Au luat voturile “tradatorilor” si le-au trecut pe numele lor, inainte de a se face cunoscut Rezultatul Final. Lucru cunoscut de catre romani, care aveau cunostinta de asfel de “falsificari” facute de comunistii lor (de cand au ajuns la putere comunistii in Romania).

  Tinerii care datorita facilitatile oferite de INTERNET au aflat prin ce a trecut Romania (de fapt si Germania a patit la fel cand la conducerea lor a ajuns Hitler) si vrand saa nu pateasca la fel (cei cu drept de vot) au votat cu “Democratia” adevarata, nu cu asa-zisa “Democratie” oferita de comunistii moldovo-rusi (Voronin – fost general KGB-ist). De fapt, Voronin se bazeaza tot pe Putin (fost Sef al KGB-ului) sa fie ajutat sa ramana langa “oala cu sarmale” (dovada ca Medveed – presedintele Rusiei a fost primul care l-a “felicitat” ca “subordonatii lui si-au facut “planul” – trasat se vede la Moscova). Voronin este un continuator al “politicii lui Ceausescu” dupa cum se vede. Adica, este un “lup in haine de oaie”. S-a dat “miel” pana cand a ajuns “acolo sus” si nu se mai da “plecat” de acolo. Se pare ca nu se va “curata” Republica Moldova de acest “Comunism” din Republica Moldova decat cand o pleca Voronin “cu picioarele inainte” (ca si Ceausescu, de altfel).

  “Basarabia este o lacrima pe obrazul Romaniei !”

  Pana cand vom lacrima la gandul fratilor de peste Prut ?
  Pana cand vom lasa fratii sa sufere din cauza “tradatorilor” si “comunistilor” ?
  Pana cand vom lasa Parlamentul Romaniei sa nu se implice in ajutorul romanilor pe care sovieticii lui Stalin i-a strainat prin rapirea pamantului stramosesc ?
  Pana cand vom astepta ca Politicienii romani de pe ambele maluri a Prutului, sa ia masuri de izolare a comunistilor )

  Pana cand vom accepta sa ne jigneasca comunistii (condusi de la Moscova) de la Chisinau ?
  Pana cand vom accepta sa-si bata joc de istoria si limba romana aceiasi comunisti (condusi de la Moscova) de la Chisinau ?

  Se pare ca si Politicienii nostri (condusi de “forte oculte” – Francmasonerie, Evrei, Rusia, SUA, Germania, Marea Britanie, Franta, etc.) au ales lasarea romanilor din Diaspora la “mana altora”.

  Daca este asa, noi cei care i-am votat, sa-i silim sa-si faca datoria fata de Tara si fata de Popor.

  Sa le dovedim tuturor ca suntem urmasi ai lui Burebista si al lui Decebal, al lui Mihai Viteazul si al lui Stefan cel Mare si Sfant, al Romaniei Mare si ca ne vom “reintregi” Tara pe care ne-au tot “fura-o” atatia hoti si care a fost “tradata de serpii tinuti la san”.

 2. Imi pare foarte rau ca oamenii au cedat atat de usor, imi pare rau ca a fost doar e scanteie, imi pare foarte rau sa o spun dar: unii chiar isi merita soarta!
  Pai mai fratilor, voi nu stiti sa ganditi ceva mai departe de varful nasului? Voi asteptati NATO, UE, Americanii ca sa dati jos un guvern?(Javier Solana a stiut doar sa spuna ca tratamentul aplicat populatiei din Basarabia nu este admisibil intr-o societate care tinde spre democratie, dar a spus-o doar ca sa arate ca stie despre ce e vorba. Obama cere calm Moldovei pentru ca la scandal va sari Rusia si odata ce pun ei mana, vestul nu mai poate cumpara.) Voi nu stiti sa faceti un calcul: Nr. de politisti VS. Populatie(la urma urmei si politistii pot fi convertiti ca si ei sunt oameni)? Vi se pare ca la Chisinau e problema? Problema e in toata tara, si pana nu se va ridica toata tara, si pana nu va fi revolta in fiecare oras, nu veti reusi nimic. Nu asteptati ajuotr extern, pentru ca vestul daca intervine, va interveni doar ca sa va cumpere tara, iar estul are acelasi interes. Vestul va ia pe ocolite, prin invaluire (ceea ce il face un dusman mult mai mare), este cel putin e cinstit si nu ascunde nimica, macar stiti cu cine va bateti (incep sa admir tot mai mult politica de la Moscova pentru ca stiu ce vor si lupta pentru asta cu toate fortele). Noi? Noi fugim ca potarnichiile de cum se face prima arestare! Nu va imaginati ca acum va fi si mai rau? Ca toti care au protestat vor fi cu dosare penale si viitorul deja „aranjat”? Dar ei nu pot aresta o tara intreaga! Trebuie sub orice forma a se evita orice cooperare cu partidul comunist! NU TREBUIE SA ARATAM NICI UN MOMENT CA SUNTEM SUPUSI ACESTUIA!!! Da, protestele trebuie sa fie calme, dar trebuie sa iasa toata lumea in strada! In taoata Basarabia!
  Sa-i ajute Dumnezeu pe toti cei de acolo! Pana si Iisus Hristos a spus… „Indrazniti! Eu am biruit lumea!” si e era singur….

 3. dak vrei sa dai jos un guvern comunist trebuie sa-l dai jos cu forta, fara nici o negociere, tre prins Voronin asta si inpuscat … altfel nu rezolvi nimic…

 4. Daca ai un prieten in piata marii adunari anunta-l k MAI organizeaza un atac armat asupra protestarilor ,TRIMITE MAI DEPARTE ,CONTEAZA Vineri 10 aprilie 2009 ora 10:00 va avea loc MAREA REVOLUTIE, O noua data in istoria noastra !!! Toata Republica la Chisinau in Piata Marii Adunari Nationale !!! Trebuie sa fim uniti ca doar asa vom cistiga, REVOLUTIE FRATILOR !!!!!!!!!

 5. ,TRIMITE MAI DEPARTE ,CONTEAZA Vineri 10 aprilie 2009 ora 10:00 va avea loc MAREA REVOLUTIE, O noua data in istoria noastra !!! Toata Republica la Chisinau in Piata Marii Adunari Nationale !!! Trebuie sa fim uniti ca doar asa vom cistiga, REVOLUTIE FRATILOR !!!!!!!!!

 6. Nu cedati, slabitile macar convingerea ca sant puternici,adunativa ,strigati-va drepturile,dar nu abandonati nici un moment cauza voastra ,pentru ca asa vor spune ca intradevar au fost niste gasti de golani care au instigat doar la violenta. Insistati si asa vor intelege poate si alte tari ca nu e de gluma, voi santeti intradevar exasperati. Pe mine personal ma doare faptul ca nimeni din conducera tarii noastre nu se implica,oare sa fie aceeasi atitudine servila pe care a adoptat-o tara noastra de fiecare data in fata puterilor mari?Daca acest teritoriu era cauza de disputa a altei tari ,cred ca pana acum era rezolvata situatia,oare de ce trebuie sa asteptam mereu pana explodeaza mamaliga romaneasca .Singura solutie cred eu ca ar fi puterea celor multi ,sa iasa toti romanii in strada si in Romania si in Basarabia, sa se vada ca e dorinta tuturor romanilor ,intotdeauna puterea maselor a fost cea mai puternica forta.Asa va auzi intreaga lume si poate se vor lua masuri internationale impotriva acestori nelegiuiti care acum nu au altceva de facut, decat sa isi chinuiasca confratii in batai.

 7. Acum în Moldova e teroare comunistâ. Cu regret Bucureştiul tace. Tace timp de 65 de ani. Grecanaia, voronin,smirnov sînt securetsşti ruşi şi teroriziazâ poporul Romîn

 8. Romanii basarabeni sint tinuti prizonieri in propria tara de catre acest regim stalinist-mafiot condus de militianul de serviciu Voronin si de catre baba cu chiloti de tabla Zinaida Greuceanu sau cum dracu o mai cheama !

 9. Apropos de „politisti vs populatie”…mai in gluma, mai in serios, sa stii ca in RM sunt 2 politai de locuitor(adica f multi). Plus armata(in RM serviciul armatei e obligatoriu, deci sunt iarasi multi),…care vor face cum au facut „fortele de ordine” de la Chisinau, care tot din armata sunt saracii…si doar faceau ce li se spunea: inaintarea!..retragerea!, etc

LĂSAȚI UN MESAJ