Slovacia va sprijini aspiraţiile europene ale R. Moldova

0
48

Slovacia R.Moldova
Slovacia va sprijini R. Moldova în calea ei spre aderarea la Uniunea Europeană, dar şi la alte instituţii multinaţionale, fiind partizanul ideii că UE va fi cu atât mai puternică, cu cât va fi mai mare, a declarat miercuri, 20 iunie, Ivan Gašparovi”, preşedintele acestui stat, în cadrul unor declaraţii comune de presă susţinute la Chişinău cu omologul său Vladimir Voronin.

Şeful statului slovac a spus că o ţară care prin ambiţiile declarate de integrare europeană demonstrează şi pe plan intern implementarea reformelor economice şi sociale are toate şansele ca într-un viitor apropiat să devină un nou membru al UE. Potrivit acestuia, R. Moldova trebuie să întrunească toate criteriile pentru aderarea la UE, iar pe de altă parte, comunitatea europeană să nu pună piedici sau cerinţe suplimentare pentru aderare.

La rândul său, Vladimir Voronin s-a declarat satisfăcut de nivelul relaţiilor bilaterale dintre cele două state, menţionând importanţa pentru RM a experienţei Slovaciei în domeniul integrării europene.

Totodată, el a menţionat că în cadrul vizitei recente la Luxemburg a discutat cu demnitari europeni despre stadiul de implementare a Planului de Acţiuni RM-UE. Au fost apreciate pozitiv eforturile Moldovei în mai multe domenii, dar există şi unele restanţe, care urmează să fie înlăturate până la finele anului curent, a declarat şeful statului. „Este clar pentru toţi că odată cu expirarea Planului de Acţiuni, eforturile R. Moldova pe dimensiunea europeană nu iau sfârşit. Acesta a fost primul pas şi s-a convenit că va fi prelungită activitatea în direcţia integrării europene, dar în ce formă va fi derulată această activitate, se va vedea în următoarele luni”, a conchis preşedintele Voronin.

http://www.info-prim.md/?x=22&y=8846

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ