SMURD salvează viețile basarabenilor. Trei intervenții într-o săptămână

0
235

 

  1. SMURD salvează viețile basarabenilor. Trei intervenții într-o săptămână

O nouă intervenție SMURD în R. Moldova. A treia în această săptămână. Echipajul aero-medical SMURD din Galați a fost solicitat de urgență pentru a efectua o misiune de transportare a unei tinere în vârstă de 17 de ani din raionul Cantemir la Chișinău.

La data de 9 august, un echipaj aero-medical SMURD din Galați a fost solicitat de urgență pentru a efectua o misiune aero-medicală de transportare a unei tinere în vârstă de 17 de ani din raionul Cantemir la Chișinău.

https://10tv.md/2018/08/09/video-smurd-salveaza-vietile-basarabenilor-trei-interventii-intr-o-saptamana/

 

  1. Apel privind strângerea de obiecte pentru Muzeul Românilor de Pretutindeni

Asociațiile românești din afara granițelor țării sunt invitate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) să contribuie la viitoarea platformă online a Muzeului Românilor de Pretutindeni. 

http://infoprut.ro/50488-apel-privind-strangerea-de-obiecte-pentru-muzeul-romanilor-de-pretutindeni.html

 

  1. 25 de ani de la trecerea în veșnicie a lui Ion Vatamanu

De 25 de ani mai săraci, fără unul dintre liderii mişcării de renaştere naţională. În 1991 a semnat Declarația de independență, iar doi ani mai târziu s-a stins subit din viață. Dispariția fulgerătoare a lui Ion Vatamanu, a lăsat îndurerată o întreagă națiune română.

https://10tv.md/2018/08/09/video-25-de-ani-de-la-trecerea-in-vesnicie-a-lui-ion-vatamanu/

 

  1. Participanții la Marșul Centenarului au parcurs peste 700 de km și vor trece Prutul pe 26 august

Marșul Centenarului, oranizat de reprezentanţii Alianţei pentru Centenar, în anul când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, continuă în mai multe localități din România. Marșul a început pe 1 iulie, iar participanții au mers până acum peste 700 de km și vor trece Prutul pe 26 august.

https://radiochisinau.md/participantii-la-marsul-centenarului-inceput-pe-1-iulie-au-mers-pana-acum-peste-700-de-km-si-vor-trece-prutul-pe-26-august—72989.html?fbrefresh=1533812024

 

  1. Satul Mateuţi din raionul Rezina s-a înfrăţit cu comuna Valea Seacă din judeţul Bacău

În an centenar, tot mai multe localităţi din Republica Moldova şi România realizează proiecte împreună. Primarul satului Mateuţi şi edilul comunei Valea Seacă au semnat un Acord de Înfrăţire. Sătenii sunt bucuroşi de decizie şi au speranţa că documentul va aduce mai multe proiecte europene în localitate.

http://tvrmoldova.md/centenar/satul-mateuti-din-raionul-rezina-s-a-infratit-cu-comuna-valea-seaca-din-judetul-bacau/

 

  1. Primarul din Bălţi cere ajutor din România pentru a lupta cu puricii din subsoluri

Atenţie la purici! Mai multe blocuri din municipiul Bălţi sunt invadate de insecte. Localnicii luptă cum pot cu puricii, pentru că autorităţile nu au substanţele necesare pentru dezinsecţie. Neputincios în faţa paraziţilor, primarul a dat indicaţii subalternilor să ceară ajutor de la colegii din Botoşani, România.

http://tvrmoldova.md/social/primarul-din-balti-cere-ajutor-din-romania-pentru-a-lupta-cu-puricii-din-subsoluri/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ