Soluţia Băsescu

0
59

Privită dinspre interesul naţional demiterea lui Traian Băsescu are o singură „vină”: Basarabia. Anume acest preşedinte al României a propus intrarea republicii Moldova împreună cu România în UE, fapt care a provocat o uriaşă manifestare a românismului în Basarabia şi Bucovina – aproape un milion de oameni (adică o treime din populaţia RM) au depus cereri de redobândire a cetăţeniei româneşti (pe care basarabenii şi bucovinenii nu au refuzat-o niciodată şi nici statul român nu le-a luat-o). Mai mult, Traian Băsescu a venit la Chişinău şi a spus basarabenilor că vor redobândi cetăţenia română în cel mai scurt timp. Şi mai mult, în discursul istoric din Parlamentul UE, Traian Băsescu a transmis răspicat europenilor tragedia şi sacrificiul Basarabiei: în 1940, fără vina lor, cetăţenii din această provincie românească au fost scoşi în mod criminal şi din contextul lor european, şi din cel umanitar, şi din cel etnic şi religios şi că, anume din aceste cauze, ei au tot dreptul să facă parte din UE. În zilele care au urmat Traian Băsescu a mai arătat că România este gata să acorde cetăţenie română unui număr de 1,5 milioane de cetăţeni ai RM şi că ministrul de justiţie Monica Macovei a şi propus guvernului o ordonanţă de urgenţă în această problemă. Or, anume această acţiune a lui Traian Băsescu, devenită mare politică europeană, a provocat un ţunami diplomatic la ministerul de externe al Rusiei (vezi declaraţiile dure ale lui Serghei Lavrov contra cetăţeniei româneşti a basarabenilor) şi, prin „consens”, noua tananică antiromânească a lui Voronin. Imediat, în mod misterios, gazele ruseşti au „deschis” centrul comun (ce înseamnă „comun”?) de vize pentru UE la ambasada Ungariei (sic!), venirea lui Franco Frattini („prietenul” Monicăi Macovei) şi a unor miniştri de externe din UE la Chişinău. Dar şi furibunda demitere a lui Traian Băsescu de către un parlament care nu a găsit nici o motivare constituţională pentru acest act. Însă iniţiativele basarabene ale lui Traian Băsescu au fost blocate (de unde o fi venit comanda?) de comisiile de externe ale Camerei şi Senatului chiar înaintea demiterii, de parcă cetăţenia românească a basarabenilor ar fi fost cea mai stringentă problemă a legislativului dâmboviţean. Basarabia nu va uita uşor batjocoritoarea propunere a dlui Mircea Geoană – să-i tragem pe basarabeni în ţeapa loteriei, cât şi pe cea a noului ministru de externe Cioroianu (ce similitudine – Cioroianu-Voronin), care a declarat a doua zi după investire (de parcă cetăţenia basarabenilor era prioritatea zero a diplomaţiei româneşti) ca el (şi el nu e toată România) nu va mai promova ideea cetăţeniei româneşti pentru basarabeni ca să nu supere „suveranitatea” lui Voronin (comunistul românofob care se închina tocmai în acele zile criminalului Lenin).

De unde au venit peste poporul român cele mai straşnice încercări în toată istoria sa? De la est de Nistru. Unde s-au plăzmuit diabolicele scenarii de rupere în bucăţi a Românii Mari după 20 noiembrie 1920, când s-a iscălit Tratatul de pace de la Paris? La est de Nistru. De unde a venit ordinul de anihilare a peste un milion de români în Basarabia şi Bucovina după 28 iunie 1940? De la est de Nistru. Ce ar da României refacerea hotarelor etnice ale naţiunii române în zona hotarelor politice de la 1 decembrie 1918? Stabilitate. Stabilitatea statului care reprezintă interesul naţional al poporului român (aşa cum Rusia reprezintă interesul naţional al naţiunii ruse, Germania pe cel al naţiunii germane, iar Israelul pe cel al naţiunii evreieşti). Dar şi stabilitate Uniunii Europene, scutului ei militar NATO, ba chiar stabilitate întregii Europe, inclusiv Rusiei şi Ucrainei. Soluţia pe care a propus-o Traian Băsescu anume pentru acest context de „pace şi stabilitate”, cum scria şi Tratatul de pace de la Paris, este, fără nici un dubiu, cea mai bună: 1,5 sau chiar 2 milioane de basarabeni redevin cetăţeni români, deci şi cetăţeni ai UE (fiindcă sunt europeni prin statutul lor uman şi geografic) şi astfel nivelul de stabilitate economică, militară şi politică a sud-estului european creşte exponenţial iar noi, cetăţenii celui mai sărac stat european (sărăcia asta vine tocmai din instabilitatea de pe Nistru, susţinută de interesul geopolitic) redevenim oameni. Oameni în toată legea omeniei străvechi ce ne caracterizează. Iată de ce, dragă Românie politică, Basarabia şi basarabenii „emigraţi” în România vor spune la referendumul din 19 mai: „NU!” demiterii lui Traian Băsescu.

http://www.voceabasarabiei.com/Pendulul/pendulul.html

NICIUN COMENTARIU

  1. Respect ! chiar e tare articolul
    Vreau sa se stie ca nu ii facem propaganda lui Basescu (fiecare om are bune si rele )sau eu stiu da oricum e primu presedinte care misca cat negru sub unghie pt Basarabia
    in rest policienii sunt niste complexati ,noii golani nu vor decat sa sparga zidu dintre frati.

    Respect!

LĂSAȚI UN MESAJ