SONDAJ BOMBĂ. 51% din cetățenii R. Moldova vor UNIREA cu România

0
118
  1. SONDAJ BOMBĂ. 51% din cetățenii R. Moldova vor UNIREA cu România

În cadrul unei conferințe de presă organizată de Centrul de Cercetare Sociologică din Republica Moldova cu tema „Evoluția și comportamentul electoral din Republica Moldova. Sondaj de opinie”, au fost prezentate opiniile cetățenilor față de unirea R. Moldova cu România.

Ce părere aveți în legătură cu unirea R. Moldova cu România?

Total de acord – 12%; este bine din punct de vedere economic – 22%; nu aș fi împotrivă – 17%; nu vom avea nimic de câștigat – 31%; total dezaprob – 18%.

Interpretând răspunsurile putem constata că cei care sunt împotriva (dezaprobă și consideră că nu vom avea nimic de câștigat) sunt 49% din respondenți în timp ce cei care aprobă unirea R. Moldova cu România, consideră ca este bine din punct de vedere economic sau nu sunt împotrivă este de 51%.

http://www.timpul.md/articol/sondaj-bomba–51-din-cetaenii-r–moldova-vor-unirea-cu-romania-98994.html

 

  1. Unire prin referendum – este opinia a 77% dintre cetățenii Rep. Moldova

Unirea României cu Republica Moldova poate fi realizată prin intermediul unui referendum. De această părere sunt 77% dintre respondenții la un sondaj de opinie efectuat de Centrul de Cercetare Sociologică din Republica Moldova. Datele au fost anunțate miercuri în cadrul unei conferințe de presă.

n ceea ce privește apetența pentru Unire, 52% dintre cetățenii Republicii Moldova se declară favorabili acestui proiect: total de acord sunt 12%, 22% afirmă că „este bine din punct de vedere economic” și 18% nu ar fi împotrivă. 17% dintre respondenți dezaprobă total realizarea Unirii.

Pe 22 octombrie va avea loc la București marșul „Luptă pentru Basarabia”, pe care unioniștii îl anunță ca „o ieşire în stradă masivă, cum nu a mai avut loc în Capitală în ultimul an”. La manifestație sunt așteptați să participe zeci de mii de persoane din întreaga țară și din Republica Moldova. Anul acesta, pe 27 martie, de ziua Unirii Basarabiei cu România, la Chișinău au ieșit în stradă pentru Unire 50.000 de oameni.

http://infoprut.ro/45445-unire-prin-referendum-este-opinia-a-77-dintre-cetatenii-rep-moldova.html

 

  1. Majoritatea populaţiei din R.Moldova e favorabilă Unirii

Moldovenii nu ne vor! Mitul acesta s-a tot inoculat în mintea românilor în ultimii ani. Un sondaj făcut publicităţii astăzi la Chişinău arătă că lucrurile nu stau aşa! Precum am scris în articolul precedent, sentimentele unioniste, specifice începutului anilor 90, au revenit la Chişinău, dar asta nu datorită politicii României în zonă… Centrul de Cercetare Sociologică din Republica Moldova a făcut public miercuri sondajul „Evoluţia şi comportamentul electoral din Republica Moldova”. Pe lângă întrebările legate de alegerile prezidenţiale din 30 octombrie, a fost abordată şi tema Unirii.

Acum este luna octombrie, deci la două luni distanţă procentele unioniştilor au crescut. 22 octombrie, marş pentru Unire la Bucureşti Organizatorii anunţă că acum este momentul ca Preşedinţia, Parlamentul şi Guvernul României să îşi asume, prin politici concrete, responsabilitatea faţă de proiectul ReUnirii, iar unioniştii să reconfirme că sunt cea mai mare forţă civică de pe ambele maluri ale Prutului. Cel mai bun mod de a realiza cele două aspecte este participarea la Marşul „Luptă pentru Basarabia”, care va avea loc la Bucureşti, sâmbătă, 22 octombrie, ora 14:00, cu plecare de la Hanul lui Manuc (Piaţa Unirii).

http://adevarul.ro/news/eveniment/majoritatea-populatiei-rmoldova-nu-opune-unirii-1_57fdf3225ab6550cb87c7079/index.html

 

 

  1. Zilele Filmului Românesc la Chişinău, ediţia a II-a

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină iniţiativa Asociației Cineaștilor Independenți din Republica Moldova „Alternative Cinema” şi a companiei de producție cinematografică ROVA FILM (România) de a organiza cea de-a doua ediţie a „Zilelor filmului românesc la Chișinău”. Evenimentul va avea loc în perioada 20-23 octombrie 2016, la Cinematograful „Odeon”. Intrarea este liberă, transmite Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/cultura–culte/23131-zilele-filmului-romanesc-la-chiinu-ediia-a-ii-a.html

 

  1. Lacrimi de păpuşă! Igor Dodon „iubeşte” România: „Sunt fraţii noştri”

Candidatul socialiştilor la scrutinul prezidenţial din Republica Moldova, Igor Dodon, îşi calculează „bob cu bob” capitalul politic, cu atâta atenţie, încât, pentru a mai smulge fir de simpatie electorală, este pregătit să pronunţe numai cuvinte mieroase la adresa „duşmanului ideologic” – România. 

Ce rol va mai urma? Igor Dodon, protector al lăcarului de pipirig?

http://infoprut.ro/45448-lacrimi-de-papusa-igor-dodon-iubeste-romania-sunt-fratii-nostri.html

 

  1. Daniel Ioniță: „E important ca Moldova și România să-şi coordoneze priorităţile strategice de dezvoltare”

Evoluţiile înregistrate în implementarea proiectelor bilaterale şi europene au fost discutate în cadrul unei întrevederi a prim-ministrul Pavel Filip cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Premierul a mulţumit autorităţilor române pentru asistenţa oferită în modernizarea infrastructurii din țara noastră, precum şi pentru suportul acordat în iniţierea unor noi proiecte.

http://www.basarabia.md/daniel-ionita-e-important-ca-moldova-si-romania-sa-si-coordoneze-prioritatile-strategice-de-dezvoltare/

 

  1. Un institut din România va evalua situaţia ecologică la depozitele de deşeuri din Ţînţăreni şi Bubuieci

Ministerul Mediului în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială “Elie Carafoli” din România (INCAS) au realizat ieri o misiune de evaluare a depozitelor de deşeuri din localităţile Ţînţăreni şi Bubuieci, raionul Anenii Noi, precum şi a unei părți de pădure de lîngă satul Rădeni, raionul Străşeni. Cercetările au fost efectuate de la bordul a două avioane dotate cu echipament performant, comunică MOLDPRES.

http://www.timpul.md/articol/un-institut-din-romania-va-evalua-situatia-ecologica-la-depozitele-de-deseuri-din-tintareni-si-bubuieci-99008.html

 

  1. 14-16 octombrie 2016: Întâlnire bilaterală între reprezentanții conducerilor profesiei de avocat din România și Republica Moldova

În perioada 14-16 octombrie 2016 va avea loc la Mălini,  județul  Suceava,  o întâlnire bilaterală între reprezentanții conducerilor profesiei de avocat din România și din Republica Moldova.  Tema evenimentului este ”Codul de conduită profesională, de etică și deontologie al avocatului. Principii. Repere metodologice de elaborare şi adoptare. Perspective de reglementare în România și Republica Moldova”. Vor fi discutate și aspecte referitoare la ”Accesul în profesia de avocat. Licențierea în profesia de avocat. Statutul avocatului stagiar”.

Din partea Uniunii Avocaților din Republica Moldova și-au anunțat participarea: Lozan Nina- Președintele Uniunii Avocaților, Panțîru Victor, membru al Consiliului Uniunii Avocaților, Vlas Gheorghe, membru al Comisiei de Licențiere a profesiei de avocat, Gafton Mihai, membrul Comisiei pentru Etică și Disciplină, Lupașcu Zinaida, membră a Comisiei pentru Etică și Disciplină.

http://uniuneabarourilor.ro/14-16-octombrie-2016-intalnire-bilaterala-intre-reprezentantii-conducerilor-profesiei-de-avocat-din-romania-si-republica-moldova/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ