Sondaj TVR: Credeţi că românii din afara graniţelor ţării primesc suficient sprijin de la autorităţile române?

2
87

După ce duminică, 8 august 2011, postul naţional de televiziune a difuzat un reportaj realizat de către Alina Grigore şi Mihai Florea în sudul Basarabiei (Bugeac), azi parte a statului Ucraina, TVR realizează pe site-ul său şi un sondaj privind răspunsul la întrebarea „Credeţi că românii din afara graniţelor ţării primesc suficient sprijin de la autorităţile române?”.

Puteţi participa şi voi la acest sondaj accesând acest link.

De asemenea, puteţi accesa aici reportajul „Românii de lângă noi: Românii din Ucraina şi limba „moldovenească” sau viaţă de român în Basarabia istorică”.

Foto: Desteptarea.info

2 COMENTARII

  1. Eu, personal pot spune că românii din regiunea Ismail, nu au nici o sustinere din partea Ukrainei ca minoritate sau majoritate in zonă, eu sunt tratati doar ca cetățeni ai Ukrainei, poate cineva nu e deacord dar acesta e adevarul. Conducerea de la Kiev face acest lucru sub simplu motiv sa nu apara divergente și conflicte, pe acest subiect cum e in Găgăuzia la noi, sau cum e la noi in Satul Mare , Harghita, Covasna, deci politica de acolo este in defavoarea poporului Român, pentru că îi șterege identiatea. Nu ua nici o școală în limba Română…

  2. „…nu au nicio sustinere din partea Ucrainei…”?!? Pai, toata lumea a vazut (auzit) despre incidentele de la sfintirea bisericii din Hagi-Curda, provocate de catre oficialitatile Ucrainiene si, in continuare, de presiunile la care sunt supusi de catre aceleasi oficialitati romanii s preotul bisericii din aceasta localitate romaneasca aflata in Basarabia istorica… Sustinere?!? Poate „sustinere” in stergerea oricarei urme de identitate nationala! Oricum, este foarte trist ca Romania nu face presiuni atat la adresa Ucrainei cat si a Serbiei ca aceste state sa nu mai creeze in mod artificial minoritati de „moldoveni” sau de „vlasi”, ei cu „limbile” lor diferite de limba romana! Romania inca este departe de a face lucruri cu adevarat importante atat pentru romanii din afara, dar chiar si pentru cei din tara (luati ca exemplu romanii minoritari din Harghita si Covasna).

LĂSAȚI UN MESAJ