SOS! Cimitirul Eroilor din Chişinău!

2
134

Grupul de iniţiativă al Proiectului “Cimitirul Eroilor din Chişinău: Recviem sau Renaissance?!” organizează un eveniment de sensibilizare a autorităţilor Republicii Moldova şi opiniei publice cu genericul: “SOS! Cimitirul Eroilor din Chişinău!”.

Evenimentul va avea loc marţi, 7 februarie 2012, în Sala cu Coloane a Centrului de Cultură şi Istorie Militară. La dezbatere sunt invitaţi ambasadorii celor şapte ţări vizate, scrie Jurnal.md.

Obiectivul esenţial al manifestării este identificarea soluţiilor pentru reabilitarea Cimitirului Eroilor din Chişinău, distrus de autorităţile sovietice.

În program:

1. Prezentarea buletinului informativ “Cimitirul Eroilor din Chişinău. Recviem sau Renaissance”, Casa Editorial-Poligrafică “Bons Offices”, Chişinău, 2011, 48 p.

2. Sugestii şi propuneri de reabilitare a Cimitirului Eroilor din Chişinău

3. Lansarea unui apel către autorităţile R. Moldova

4. Vizită de documentare la fostul Cimitir al Eroilor din Chişinău

Din grupul de iniţiativă fac parte Neculai Popa, deţinut politic, secretar general al Consiliului Mondial al Românilor; istoricul Ion Buga; Zoia Jalbă, deputat în Parlamentul R. Moldova; Ion Negrei, vicepreşedintele Asociaţiei Istoricilor din Moldova; jurnaliştii Angelina Olaru şi Ilie Gulica; scriitorul Vlad Pohilă; col. Andrei Covrig, preşedintele Asociaţiei republicane a participanţilor la războaie, Vitalie Ciobanu, conf. univ.

2 COMENTARII

 1. comemorati dragilor, doar cu asta veti mai ramane .

  cand vine colo votul cetatenilor alegeti p .c.r.m. si p.l.d.m., ca-s partide bune .

  dupa cum va asterneti asa veti dormi.
  am uitat , pentru voi este miezul noptii la ora asta .

  nu alegem p.l. ca mosul este prost, nu prinde la tineret , nu alegem p.n.l. ca ala promoveaza unirea cu romania , noi suntem o natiune independenta , sa votam p.c.r.m. , ala este un partid adevarat .
  vai ce bine mai era in uniunea sovietica !……………..

  apropo de demers , va pierdeti timpul ,oricum nu rezolvati nimic .
  votati cu cap si dupa aia mai vorbim {adica ,p .c.r.m., p.s.d. sau p.l.d.m., si nu in ultimul rand , patriotii moldovei}
  alea da partide !

LĂSAȚI UN MESAJ