Flux: Speriaţi cu închisoarea, pentru mesaje anticomuniste

0
85

Mai mulţi tineri riscă o pedeapsă de până la şapte ani de închisoare pentru că au publicat comentarii critice la adresa comuniştilor pe forumurile din Republica Moldova.

Potrivit portalului de ştiri Unimedia, Procuratura municipală va audia mai mulţi tineri în cadrul unui dosar de urmărire penală, după ce au publicat unele comentarii anticomuniste pe forumurile din Republica Moldova.

De asemenea, în baza unor încheieri judecătoreşti, Procuratura municipală a sechestrat calculatoarele personale ale acestor tineri, pentru a verifica dacă pun la cale „o mişcare radicală, ce-şi declară drept scop lichidarea Republicii Moldova şi anexarea la România, apeluri la reuniuni cu scopul organizării de manifestaţii publice cu caracter destabilizator, precum şi materiale cu caracter instigator la ura interetnică, adresări îndreptate spre aţâţarea vrajbei şi dezbinării naţionale, spre înjosirea onoarei şi demnităţii naţionale”.

Într-o încheiere a Judecătoriei sectorului Râşcani, în cadrul urmăririi penale desfăşurate, s-a stabilit că, în perioada anilor 2007-2008, un grup de persoane neidentificate a lansat, prin intermediul mai multor portaluri, multiple apeluri publice la răsturnarea „prin violenţă a orânduirii constituţionale şi lichidarea statalităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova” şi a publicat texte „ce constituie acţiuni intenţionate îndreptate spre aţâţarea vrajbei sau dezbinării naţionale”.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă de până la şapte ani de închisoare.

http://www.flux.md/articole/3496/

NICIUN COMENTARIU

  1. ACESTE DOSARE PENTRU ACEST SPIRIT NATIONAL DE CARE DAU DOVADA ACESTI COPII CARE IN ORICE STAT COMUNIST VOR ELIBERAREA LOR DE ACEASTA DOCTRINA COMUNISTA SUNT PENTRU ORICE OM CU SCAUN LA CAP DOAR O INTIMIDARE,DAR IESITI SI NU VA FIE FRICA NOI DIN ROMANIA SUNTEM ALATURI DE VOI.DACA NICI VOI NU VETI PROTESTA,BASARABIA VA FI PIERDUTA PENTRU VECI,SUNTETI SINGURI CARE POT REINVIA SPIRITUL NATIONAL PIERDUT DE 70 DE ANI. BASARABIA PAMANT ROMANESC.

LĂSAȚI UN MESAJ