Stagiu profesional pentru jurnalistii basarabeni in institutiile mass-media din Romania

0
45

Asociatia Presei Independente organizeaza un concurs de selectare a jurnalistilor din Basarabia care vor beneficia de un stagiu profesional in institutiile mass-media (ziare, agentii de presa, posturi de radio si televiziune) din Romania.Stagiul se va desfasura in a doua jumatate a lunii septembrie. Timp de cinci zile, jurnalistii selectati vor lucra alaturi de colegii lor din Romania, urmand sa redacteze si sa publice stiri, articole si reportaje, dar si sa se documenteze la tema colaborarii moldo-romane in diferite domenii.
API va selecta 10 jurnalisti: 6 reporteri de la institutiile mass-media locale si regionale si 4 reporteri de la institutiile mass-media nationale.
Criteriile de selectare cuprind motivatia participarii, experienta practica in jurnalism de cel putin 1 an, cunoasterea limbii romane. Experienta anterioara de colaborare cu mass-media din Romania va constitui un atu.
Jurnalistii interesati trebuie sa transmita prin posta electronica la adresa dlazur@api.md un dosar care va contine:
– o scrisoare-eseu de motivare a participarii
– Curriculum Vitae actualizat.
In scrisoarea-eseu candidatii vor mentiona, intre altele, si institutia mass-media din Romania unde ar dori sa-si faca stagiul.
Concursul este deschis pentru toate institutiile mass-media din Basarabia.
Data limita de prezentare a dosarelor este 24 august. Dosarele incomplete nu vor fi examinate.

http://www.rgnpress.ro/content/view/24096//#Scene_1

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ