Stare de alerta in Orhei

0
54

Prin decizia consiliului orăşenesc Orhei s-a decis de a institui starea de alertă în oraş din cauza situaţiei grave provocate de inundaţiile catastrofale din ultimele zile. Cantităţile-record de precipitaţii căzute în ultimele zile au dus la numeroase pagube. Inundaţiile au afectat atât casele, dar şi infrastructura din zonă: drumuri, alimentări cu apă, conducte.

Astfel, la 75 de persoane le-au fost cauzate prejudicii, după ce 12 case au fost avariate sau distruse de ape. Au fost deteriorate grav 19 străzi cu lungimea totală de 25900 m2, distruse acoperişurile spaţiilor locative – 5272 m2, etc.

Valoarea pagubelor înregistrate la data de 08.08.2007 a constituit 12 320 540 lei, sumă ce poate fi dublată având în vedere cantitatea precipitaţiilor căzute în zilele următoare.

Situaţia din zona Orhei este impresionantă, atât din cauza suferinţelor oamenilor, cât şi din cauza volumului pagubelor produse.

Ion Stratulat, primarul de Orhei, adresează Guvernului, organizaţiilor naţionale şi internaţionale, cât şi întregii populaţii ţării un apel la solidaritate pentru sprijinirea persoanelor şi zonelor afectate de inundaţiile din ultima perioadă:

„În asemenea momente, trebuie să dăm dovadă de solidaritate şi de aceea trebuie să ne gândim că fiecare dintre noi putem face ceva pentru cei sinistraţi: fie sub forma unui ajutor bănesc, fie sub forma unui ajutor material.

Autorităţile locale au luat măsurile necesare pentru situaţiile cu care ne-am confruntat şi ne vom face datoria în continuare, indiferent de amploarea pagubelor. Vom mobiliza forţele umane care acţionează în zonele de la marginea oraşului unde s-au produs inundaţii de amploare. De asemenea, vor fi mobilizate utilaje, vor fi alocate resurse financiare. În mod clar, este nevoie de o intervenţie masivă, pentru a reface cartierele care sunt afectate şi trebuie un efort excepţional”.

Primarul oraşului Orhei împreună cu Fundaţia Comunitară Orhei lansează campania de strângere de fonduri pentru ajutorarea sinistraţilor „Oameni pentru Oameni!”.

Pentru oferirea a orice tip de ajutor vă rugăm să ne contactaţi:

La telefoanele:
(235) 2 48 95 – Fundaţia Comunitară Orhei;
(235) 2 276 7 – Primăria oraşului Orhei

La adresa:
Or. Orhei,
Str. Vasile Lupu 36 (hotel „Codru”)
Off.207,

Fundaţia Comunitară Orhei

Donaţiile băneşti pot fi transferate pe contul:
Min. Fin. Trezoreria Teritorială Orhei
Primăria or. Orhei
c/f 268439
BC „Eximbank” fil. Nr. 5 Orhei
cont 226600012
c/b EXMMMD 22418
c/d 430500366390100

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ