Statuia generalului rus Aleksandr Suvorov din judetul Vrancea a fost profanata cu inscriptii despre Basarabia

0
124

suvorov Pe soclul statuii generalului rus Aleksandr Vasilievici Suvorov din comuna Dumbraveani, judetul romanesc Vrancea, a fost inscriptionat cu vopsea rosie textul „Basarabia pamant romanesc!”. Reprezentantii autoritatilor locale precizeaza ca banuiti de savarsirea faptei sunt cetateni ai R. Moldova aflati in tranzit prin zona, comunica DECA-press.
Viceprimarul localitatii, Valentin Talvar, afirma ca aceasta statuie nu a mai fost profanata pana acum. In acelasi timp, autoritatile locale nu pot interveni in nici un fel in ceea ce priveste stergerea inscriptiei, intrucat statuia se afla in patrimoniul Ministerului Culturii si Cultelor din Romania.
In perioada comunista comuna Dumbraveni a purtat denumirea de Suvorov, intrucat, in 1788, generalul rus a castigat doua mari victorii la Focsani si la Ramnicu Sarat.
Generalul rus Aleksandr Vasilievici Suvorov a fost conte de Ramnic. S-a nascut la 24 noiembrie 1729 la Moscova si a murit la 18 mai 1800. El a fost unul dintre putinii generali din istorie care nu a pierdut niciodata o batalie.

http://www.deca.md/?cat=soc_and_civic&id=770

NICIUN COMENTARIU

 1. mda
  tare !
  ar trebui demolata si pe locul ei construit un mausoleu dedicat ostasilor romani care au luptat in toate timpurile.
  sa nu uitam ca cimitirul ostasilor romani de la Tighina a fost distrus de catre rusofili pt a face un mausoleu dedicat ostasilor rusi.

 2. Daca Rusii profaneaza de ce sa nu profnam si noi!SI

  ATENTIE FRATI ROMANI „Reprezentantii autoritatilor locale precizeaza ca banuiti de savarsirea faptei sunt cetateni ai R. Moldova aflati in tranzit prin zona”

  Asta numim sustinere frateasca asai bine ca Rusii din Tighina nu au dat vina pe Tovarasii lor rusi „IN TRANZIT” prin Transnistria!!! ASAI!

  Asta E!!! suntem despartiti de invidia dintre noi si de interesele satraine!De ce adica Dumbraveanii sau Vrincenii nu ra fi profanato asai ca doar Suvorov numai pe Basarabeni ia rusificat prin Focsani si de aceea doar Basarabenii ar fi putut face asa ceva Rusine! Imi vine sa renunt la tot cind Aud asa ceva!!!

  Unire Unire Unire Fratilor!

 3. Au venit aia au venit ceilalti au facut aia ?!! Puteti sa va inchipiti ca ei au in rusia monumente Napoleon,sau alt comandant care ia batut in lupta ? Cu asa mentalitate nu mai facem noi romania sau sa o mentineti pe cea actuala in granitele actuale …

 4. marele generalisim !!!! a spus …ROMANILOR LE VOI LASA NUMAI OCHII, SA AIBA CU CE SA PLANGA……..extras din cartea „in umbra marelui Hidalgo” de Ion Talpes…asta ca sa trageti concluzii despre rusii care cotropesc sistematic tarile vecine.

 5. Victor Suvorov, a pavat prin victorile lui drumul spre independenta romaniei din 1877. Fara el am fi fost poate inca mult si bine sub turci.

  Un monument al lui se afla si in Alpii elvetieni. Deci nu vad de ce persoanele care au facut asta ar trebui sa demonstreze ca noi putem fi mai necivilizati decat elvetienii si sa nu pretuim oameni care au ajutat enorm la libertatea politica si religioasa a romanilor.

LĂSAȚI UN MESAJ