Ștefan Vodă i-a amintit lui Dodon că „noi suntem români”

0
120
  1. Ștefan Vodă i-a amintit lui Dodon că „noi suntem români”. Inclusiv unii deputați socialiști

Surpriză pentru Igor Dodon, pe care Ștefan cel Mare și Sfânt l-a așteptat în această dimineață cu cântece patriotice care să îi amintească și azi că e un vânzător de țară.

La comemorarea a 512 ani de la plecarea la ceruri a marelui voievod, liderul PSRM, însoțit de o cireadă de membri de partid, a venit să depună flori la monumentul celui considerat a fi cel mai mare român. Momentul s-a derulat pe fondul muzical patriotic oferit de membrii ansamblului Ștefan Vodă, care i-au stricat momentul de propagandă celui cunoscut ca marioneta Rusiei la Chișinău, cu refrenul care i-a amintit trădătorului de neam cine sunt adevărații stăpâni ai acestor pământuri.

http://www.evzmd.md/politica/268-politic/43300-%C8%99tefan-voda-i-a-amintit-lui-dodon-ca-%E2%80%9Enoi-suntem-romani%E2%80%9D-inclusiv-unii-deputa%C8%9Bi-sociali%C8%99ti-video.html

 

  1. Ștefan cel Mare, comemorat la 512 ani de la trecerea în neființă

Conducerea de vârf a țării a depus, sâmbătă, flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Președintele Nicolae Timofti, șeful legislativului, Andrian Candu și premierul Pavel Filip au comemorat astfel împlinirea a 512 ani de la trecerea în eternitate a domnitorului Moldovei.

http://www.timpul.md/articol/tefan-cel-mare-comemorat-la-512-ani-de-la-trecerea-in-nefiina–94727.html

 

  1. Mii de credincioși la Liturghia oficiată la Putna la sărbătoarea Sf. Ștefan cel Mare

Aproximativ patru mii de credincioși din țară, din Republica Moldova și Ucraina au participat sâmbătă la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Putna și la manifestările prilejuite de sărbătoarea Sf. Voievod Ștefan cel Mare.

http://www.agerpres.ro/social/2016/07/02/mii-de-credinciosi-la-liturghia-oficiata-la-putna-la-sarbatoarea-sf-stefan-cel-mare-18-03-34

 

  1. MNMH – Iaşi, România!

Pledez în aceste zile, când se vorbeşte la nivel de preşedinte şi guvern despre construirea unui muzeu naţional al Holocaustului din România, pentru a începe o dezbatere locală şi naţională ca acest muzeu să fie dat Iaşului. Acest proiect pentru Iaşi poate fi o reparaţie, nu singura, pentru care noi ieşenii trebuie să ne adunăm şi să cerem în cor să fie posibilă. Legea Centenarului (100 de la Marea Unire) va trebui să conţină, printre alte nevoi mari ale Iaşului şi acest obiectiv – MNMHR la IAŞI!

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/mnmh-iasi-romania–132294.html

 

  1. Cea mai solicitată secţie consulară românească din străinătate nu e cea din Londra

„Dacă ne referim la secţia consulară a Ambasadei României din Londra, este unul dintre cele mai solicitate consulate. În ultima perioadă, în ultimul an, ca volum de servicii consulare, se situează cam pe locul doi în ansamblul reprezentanţelor diplomatice şi consulare ale României”, a explicat Radu Florea.

Cea mai solicitată secţie consulară românească din străinătate este cea din Republica Moldova, scrie Agerpres.

http://www.capital.ro/cea-mai-solicitata-sectie-consulara-romaneasca-din-strainatate-nu-e-cea-din-londra.html

 

  1. din 1470, emis de Ştefan cel Mare, în care scrie despre volohi şi „legea românească”

(…) așa cum stau și trăiesc în țara noastră toți românii după legea lor românească și să fie și să trăiască după această lege și după acest obicei, în țara domniei mele (…)

http://flacaratv.md/doc-din-1470-emis-de-stefan-cel-mare-in-care-scrie-despre-volohiromani-si-legea-romaneasca.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ