Stoenescu: România este interesată de consolidarea stabilității Republicii Moldova

0
112
  1. Stoenescu: România este interesată de consolidarea stabilității Republicii Moldova

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a declarat, în discuțiile avute cu autoritățile centrale de la Chișinău, că România este interesată de consolidarea stabilității Republicii Moldova și de menținerea fermă și consecventă a parcursului european al acesteia, informează un comunicat MAE transmis duminică AGERPRES.

http://www.agerpres.ro/politica/2016/05/15/stoenescu-romania-este-interesata-de-consolidarea-stabilitatii-republicii-moldova-si-de-mentinerea-parcursului-european-al-acesteia-12-10-21

 

  1. Militarii înmormântaţi la Complexul memorial „Cimitirul Eroilor” au fost omagiați

Ostaşii primului şi celui de-al doilea război mondial care îşi duc somnul de veci la Complexul memorial „Cimitirul Eroilor” au fost omagiaţi sâmbătă, 14 mai, la Chişinău.

În timpul primului război mondial, în acest cimitir au fost înmormântaţi peste 400 de ostaşi români, iar după anul 1941 aici au fost amenajate morminte şi pentru 96 de militari români căzuţi în cel de-al doilea răboi mondial. Prezent la evenimentul comemorativ a fost şi preşedintele consiliului judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu. Acesta a declarat că astfel de comemorări sunt semnficative pentru istorie, întrucât în acest mod se aduce un omagiu tuturor ostaşilor care au luptat pentru patrie.

http://www.timpul.md/articol/militarii-inmormantati-la-complexul-memorial-cimitirul-eroilor-au-fost-omagiai-92606.html

 

  1. Ucraina a câștigat concursul EUROVISION 2016

Piesa aleasă de Ucraina să o reprezinte la concursul Eurovision, „1944”, care a declanșat o polemică în Rusia fiindcă evocă deportarea de către Stalin a tătarilor din Crimeea, a câștigat marea finală.

http://www.timpul.md/articol/%28video%29-ucraina-a-catigat-concursul-eurovision-2016-92607.html

 

  1. Au muncit frățește, cot la cot. Un drum din raionul Strășeni, reparat de soldații americani și moldoveni

În timp ce se antrenează să facă faţă pericolelor la adresa păcii şi securităţii, au apucat să facă şi un drum. Soldaţii americani şi moldoveni, care participă la aplicaţii militare comune, au renovat calea de acces spre mănăstirea Ţigăneşti.

http://www.publika.md/au-muncit-frateste-cot-la-cot-un-drum-din-raionul-straseni-reparat-de-soldatii-americani-si-moldoveni_2624161.html

 

  1. Băsescu: Prezența la Deveselu a secretarului general NATO impunea prezența președintelui Iohannis

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că șeful statului, Klaus Iohannis, trebuia să fie prezent la evenimentul de la Deveselu, pentru că acolo s-a aflat și secretarul general NATO, care are rang de șef de stat.

http://www.agerpres.ro/politica/2016/05/15/basescu-prezenta-la-deveselu-a-secretarului-general-nato-impunea-prezenta-presedintelui-iohannis-22-07-05

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ