Struții Unirii

3
261
Strutii Unirii

În 2015, mai ales după Marșul Unionist de pe 16 mai, la care au participat 25.000 de persoane, s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie analiști ce se sufocă de la atâtă expertiză în materie de Unire. Se sufocă într-atât de tare încât nu au cum să se abțină și turuie ca niște mori stricate.

Acești pseudoexperți critică tot ce apucă. Încep cu liderii unioniștilor de pe cele 2 maluri de Prut și termină cu metodele aplicate pentru realizarea Unirii. Vezi, Doamne, ei știu cum e mai bine! Ei știu ce trebuie să fie făcut și ce nu trebuie să fie făcut în egală măsură. „Nu acum, nu e bine acum! Nu așa, bre, nu așa se face! Nu știți nimic! E prea degrabă! E târziu deja!”. Părerile contradictorii nu sunt o raritate în rândul acestor lupi ai vorbelor și mielușei ai faptelor. Sau, dacă e să le găsim o reprezentare din regnul animal care să le fie pe potriva comportamentului, atunci, le putem spune fără ezitare „Struții Unirii”. Mai ales că unii dintre cei mai vocali trubaduri ai acestor vorbe deșarte chiar au și fizicul necesar pentru a fi acoperiți biologic din punct de vedere al comparației.

Strutii Unirii

Struții Unirii pledează pentru Unirea pe ascuns, în șoaptă, departe de ochii lumii, ca să nu deranjăm pe careva. Dacă îi întrebi cum rămâne cu Unirea ca expresie a voinței populare, bagă capul în nisip imediat! Dacă îi întrebi cum rămâne cu Unirea care să fie cerută de către cetățenii moldoveni pentru a fi auziți de cei de peste Prut, politicieni inclusiv, dar și de către cancelariile occidentale, își aruncă setoși capul în același strat protector de nisip!

Struții Unirii o fac pe pseudodiplomații, sugerând că trebuie să vorbim cât mai puțin despre Unire pentru a nu supăra minoritățile naționale și pentru a nu fortifica tabăra celor care reprezintă interesele Moscovei în Republica Moldova. Dacă îi întrebi ce altceva decât respect, toleranță și înțelegere le-am arătat minorităților naționale în toți acești ani de după destrămarea URSS, în nisip îi vezi cu capul! Dacă le ceri socoteală de ce se gudură pe lângă microbii politici alde Dodon, Voronin sau Lupu, dar îi acuză de toate cele rele cu atâta fermitate pe cei care luptă pentru Unire, își scufundă creierul în neantul nisipurilor! Dacă îi întrebi ce au făcut concret pentru a stopa imensa mașinărie propagandistică a Kremlinului, își bălăcesc tâmplele în fire nisipoase!

Struții Unirii o fac pe stataliștii deghizați în apostoli ai integrării europene. Pretind că sunt unioniști, dar vorbesc despre Unire ca despre ceva realizabil doar după o eventuală integrare europeană a Republicii Moldova. Doar o adiere de întrebare privind siguranța lor că un astfel de scenariu e posibil îi face să recurgă la nisipul din fața ochilor în calitate de răspuns preferat.

Struții Unirii vorbesc despre Unionismul de paradă și consecințele catastrofice ale acestuia. Însă, e suficient să îi întrebi dacă realizează măcar un pic faptul că fără unioniștii care pledează pentru idealul lor în stradă inclusiv ei nu ar fi avut ce comenta (făcând paradă din ipoteze și teorii năstrușnice) ca să îi vezi fluturând răspunsuri extrem de nisipoase.

Struții Unirii sunt melodramatici și sentimentali. Ei pretind că poartă Unirea în suflet. Dar dacă îi întrebi cât de des s-au îngrijit de respectiva povară sufletească, se aruncă la bătut mătănii în biserici de nisip.

Struții Unirii sunt niște paraziți pe corpul unioniștilor, îi parazitează verbal pe cei care acționează și nu se lamentează. Struții Unirii tocmai de aceea sunt niște struți, în adevăratul sens al cuvântului, pentru că, în timp ce judecă având capul malaxat de nisip, singurul lucru cu care trebuiesc asemuiți ca importanță și impact e ceea ce rămâne la suprafață odată ce plonjează din gât înspre picioare.

3 COMENTARII

  1. Analiza este foarte corecta si reflecta realitatea.
    Eu zic ca Strutii Unirii sunt oameni duplicitari, care ar suge de la doua vaci, dar ar suge cel mai bine de la Moscova, cu prioritate.

LĂSAȚI UN MESAJ