Studenţii basarabeni din Iaşi îi comomorează pe Ion şi Doina Aldea Teodorovici

2
131

Actiune emotionata si de profund respect patriotic pentru doi dintre cei mai cunoscuti interpreti militanti pentru promovarea valorilor autentice ale romanilor prin creatia lor muzicala. Astfel, Asociatia Tinerilor Basarabeni (ATB) impreuna cu Asociatia Tinerilor Romani din Afara Granitelor (ATRAG) Iasi au organizat o actiune flash-mob, respectiv o adunare foarte scurta intr-un loc public in memoria lui Ion si Doina Aldea-Teodorovici. Prin aceasta activitate, cei de la ATB si din cadrul ATRAG si-au propus sa promoveze valorilor romanesti pe care le-au sustinut Ion si Doina Aldea-Teodorovici. Potrivit celor de la Asociatia Tinerilor Basarabeni, actiunea a avut ca principal scop sa le aminteasca romanilor de pretutindeni de cei care, dupa 1989, au fost primii care au militat pentru oficializarea limbii romane in Republica Moldova si au avut curajul sa-si exprime prin cantec ideile unioniste. Anul acesta se implinesc 17 ani de la momentul in care interpretii Ion si Doina Aldea-Teodorovici si-au pierdut viata intr-un tragic accident de masina.
Sursă: Bună Ziua Iaşi

Comemorarea Doinei și lui Ion Aldea Teodorovici la Iași:
Astăzi, 30 octombrie, se împlinesc 17 ani de la trecerea în neființă a soților Ion și Doina Aldea Teodorovici. Cu această ocazie, membrii Asociației Tinerilor Români din Afara Granițelor din Iași (ATRAG), au organizat un eveniment comemorativ dedicat celor doi cântăreți.

La ora 18, în Parcul Voievozilor s-a adunat un grup de tineri basarabeni și români cu flori și lumânări în mână. Aceștia le-au depus lângă portretele celor doi. După acest moment, cei prezenți au mers în Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților. Aici s-au desfășurat o serie de activități culturale dedicate celor două nume.

Un profesor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” a ținut un discurs în memoria Doinei și Ion Aldea Teodorovici. Acesta a menționat faptul că a avut ocazia să-i cunoască la Chișinău, și că erau oameni cu suflete măreţe. Profesorul s-a mai referit și la evenimentele ce s-au desfășurat la Chișinău în perioada post-electorală din 2009 și a spus un „Bravo studenți” pentru curajul și stabilitatea de care aceştia au dat dovadă în această perioadă, dar și pentru energia de a lupta încontinuu pentru limba română. În continuarea programului, un grup de studenți au interpretat în acorduri de chitară muzica celor doi soți, făcând ca publicul să cânte și el. A urmat și un recital de poezie care i-a lăsat pe cei prezenți în sală destul de emoționați.

Doina și Ion Aldea Teodorovici au elogiat limba română prin cântecele lor, fiind primii ce au cântat despre limba română.
iasi atrag

atrag iasi basarabeni
basarabeni iasi ion si doina aldea teodorovici

2 COMENTARII

  1. Dragoş, esti agitat ca de obicei…
    Normal ca vom pune, aşteptam poze de o calitate mai bună, fotografii se pare că şomează.

    Şi mai zici de ce se supără lumea pe tine…

LĂSAȚI UN MESAJ