Studenții basarabeni, mobilizare pe Facebook: ”Nouă ne pasă. Mergem la vot!”

0
140
  1. Studenții basarabeni, mobilizare pe Facebook: ”Nouă ne pasă. Mergem la vot!”

Mesajele tinerilor din videoclipul distribuit prin intermediul Facebook nu fac trimitere clară la unul din cei doi candidați care se vor confrunta mâine, pro-europeana Maia Sandu sau pro-moscovitul Igor Dodon. Interesul tinerilor este, în primul rând, creșterea prezenței la vot a celor câteva sute de mii de basarabeni aflați în această perioadă în afara țării. Moldoveni cu o viziune clar pro-europeană.
”Pledăm pentru studii de calitate acasă”, ”Dorim o țară cu o economie prosperă”, ”Doar împreună putem să construim un viitor mai bun, la care visăm cu toții”, ”Promovăm o conștiință națională activă”, ”Solicităm supremația legii”, ”Suntem demni de o clasă politică căreia să îi pese de cetățeni” sau ”Cerem transparență în viața politică de acasă” sunt printre mesajele lansate de tineri basarabeni care s-au filmat în centrul istoric al Sibiului.

http://www.evz.ro/studentii-basarabeni-mobilizare-pe-facebook-ne-pasa-la-vot.html

 

  1. Unde pot vota cetățenii Republicii Moldova aflați în România

Cetățenii Republicii Moldova sunt chemați duminică la urne, pentru a vota în turul II al alegerilor prezidențiale.

Cei care sunt aflați la studii sau sunt stabiliți în România pot vota la una dintre cele 11 secții deschise special pentru aceste alegeri, scrie infoprut.ro.

Astfel, două secții de vot sunt în București — una la sediul Ambasadei Republicii Moldova în România, iar cealaltă la Secția Consulară. O altă secție de votare va fi deschisă la Iași, la Consulatul General. De asemenea, se va putea vota și la Galați, Timișoara, Brașov, Cluj, Constanța, Bacău, Suceava și Craiova.

http://unimedia.info/stiri/unde-pot-vota-cetatenii-republicii-moldova-aflati-in-romania-123082.html

 

  1. Traian Băsescu: Le transmit moldovenilor să voteze pentru democrație

„Legat de alegerile de duminică, din Republica Moldova, doresc să spun că există două variante, două alternative reprezentate foarte tranșant de către cei doi candidați la președinția Moldovei. Avem candidatul comunist, Igor Dodon și candidatul proeuropean Maia Sandu”, a afirmat Traian Băsescu.

El i-a îndemnat pe cetățenii Republicii Moldova care trăiesc pe teritoriul României să își exercite dreptul de vot. De asemenea, fostul președinte a făcut un apel și către tinerii din Republica Moldova aflați la studii în licee și universități din România: „Mergeți mâine la vot!”.

http://www.agerpres.ro/politica/2016/11/12/traian-basescu-le-transmit-moldovenilor-sa-voteze-pentru-democratie-15-51-16

 

  1. Igor Dodon sau Maia Sandu – viitor președinte al Republicii Moldova

Duminică 13 noiembrie Republica Moldova alege prin vot direct un nou președinte, după o pauză de 20 de ani, între liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, și candidata opoziției pro-europene, Maia Sandu. Dodon susține o reapropiere de Federația Rusă în timp ce Sandu dorește continuarea cursului de apropiere de Uniunea Europeană.

http://www.rfi.ro/politica-91100-igor-dodon-sau-maia-sandu-viitor-presedinte-al-republicii-moldova

 

  1. Traian Băsescu, APEL către cei 100.000 de cetăţeni basarabeni din România: „VOTAŢI Maia Sandu! Ea merge către Vest, UE şi România. Dodon merge spre OLIGARHII lui PUTIN!”

„Vreau să fac un apel către cei 100.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova care trăiesc pe teritoriul României, la cei 25.000 de tineri din Republica Moldova care sudiază în liceele şi universităţile din România: Mergeţi mâine la vot! Eu voi fi la Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti, mâine, la ora 10 dimineaţa, să votez alături de toţi cetăţenii Republicii Moldova care vor democraţie. Votaţi Maia Sandu! Este candidatul care îşi doreşte ca Republica Moldova să îşi continue drumul spre Vest, spre democratizarea ţării. Dodon le oferă suspendarea acordului de asociere cu UE. Asta înseamnă suspendarea dreptului de a circula fără viză  în UE. Maia Sandu spune: Mergem spre Vest, mergem spre UE şi spre România! Dodon vrea în Uniunea Vamală pentru că e uniunea oligarhilor lui Putin. Votaţi Maia Sandu!”, a fost mesajul video pe care Traian Băsescu l-a postat pe Facebook.

http://www.evz.ro/traian-basescu-apel-catre-basarabeni-votati-maia-sandu.html

 

  1. Alegeri R. Moldova: In Romania sunt organizate 11 sectii de vot in 10 orase

Moldovenii care locuiesc in Romania au la dispozitie 11 sectii de vot amenajate in Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Galati, Constanta, Brasov, Bacau, Suceava si Craiova. Studentii moldoveni care invata la universitati romanesti, dar si basarabenii din diaspora au creat pagini speciale pe Facebook prin care mobilizeaza oamenii sa mearga la vot duminica, pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, transmite News.ro.

http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_moldova_2016-21411672-alegeri-moldova-romania-sunt-organizate-11-sectii-vot-10-orase.htm?nomobile=

 

  1. Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni va lega România de Republica Moldova

A fost inițiată procedura de achiziția publică pentru revizuirea studiului de fezabilitate și elaborarea proiectului tehnic pentru Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni (134 km), care va lega România de Republica Moldova! Documentaţia de atribuire a fost transmisă la ANAP, care are un termen de 10 zile lucrătoare pentru verificarea acesteia. Astfel, regiunea Moldovei va fi conectată cu Muntenia prin drumurile de mare viteză: Ploieşti – Buzău (65 km); Buzău – Focşani (81 km); Focşani – Bacău (109 km); Bacău – Paşcani (81 km).

http://www.replicaonline.ro/autostrada-targu-neamt-iasi-ungheni-va-lega-romania-de-republica-moldova-297305/

 

  1. Votați împotriva lui Igor Dodon!

Iar rușii îi dau bani ca să ne trădeze pe noi, poporul din care face parte, și să ne închine lui Putin. Pentru că așa vrea el, Dodon. O lepră cum alta nu este în această republică. O lichea de excepție, de proporții istorice, care va fi ținută minte mulți ani de-acum înainte ca o chintesență a prostiei, trufiei, răutății, minciunii și trișării. Oricine iubește Moldova dintre Prut și Nistru trebuie să lupte împotriva acestui coșmar public pe nume Dodon.

Eu îmi voi face datoria, voi vota împotriva lui Igor Dodon. Adică pentru Maia Sandu. Pentru a nu-l aduce pe acest ticălos în fruntea statului. Vă invit să-mi urmați exemplul!

http://www.timpul.md/articol/votai-impotriva-lui-igor-dodon-100122.html

 

  1. Plahotniuc nu vede niciun pericol în alegerea lui Igor Dodon

Dacă Igor Dodon, candidatul PSRM la preşedinţia Republicii Moldova, şi-a axat Campania pe tema combaterii „hidrei” oligarhice reprezentate de Vladimir Plahotniuc, puternicul om de afaceri, în schimb, are o atitudine aproape hippie faţă de politicianul socialist.

Despre Igor Dodon s-a spus că ar fi, de fapt, o marionetă a lui Vladimir Plahotniuc şi că aşa-zisa „luptă” pe care o duce împotriva oligarhului nu este decât un praf în ochii electoratului.

În ceea ce îl priveşte pe Vladimir Plahotniuc, acesta vede un viitor roz pentru parcursul european al Republicii Moldova, chiar şi cu pion pro-rus precum Igor Dodon.

http://infoprut.ro/45760-plahotniuc-nu-vede-niciun-pericol-alegerea-lui-igor-dodon.html

 

  1. Nistor îndeamnă românii cetăţeni ai Republicii Moldova să voteze cu Maia Sandu

Marioara Nistor, preşedintele PMP Brăila, a susţinut, vineri, o conferinţă de presă pentru a-şi manifesta sprijinul pentru candidatul pro-european la alegerile prezidenţiale ce vor avea loc, duminică, în Republica Moldova. Plecând de la ideea unirii pe viitor a celor două state, deputatul brăilean a punctat că toţi românii care au drept de vot în Moldova ar trebui să meargă la urne şi să o susţină pe Maia Sandu.

http://obiectivbr.ro/content/nistor-%C3%AEndeamn%C4%83-rom%C3%A2nii-cet%C4%83%C5%A3eni-ai-republicii-moldova-s%C4%83-voteze-cu-maia-sandu

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ