SUA consideră necesară reformarea forţelor pacificatoate din regiunea transnistreană şi crearea unui contingent civil

0
46

SUA consideră necesară reformarea forţelor pacificatoate din regiunea transnistreană şi crearea unui contingent civil, a menţionat marţi, 19 iulie, David Krammer, reprezentantul Departamentului de Stat al SUA în cadrul unei întrevederi cu premierul moldovean Vasile Tarlev.

Cei doi s-au întreţinut la Baku, unde se desfăşoară summit-ul GUAM. Krammer a susţinut eforturile R. Moldova în soluţionarea problemei transnistrene şi a reafirmat necesitatea urgentării îndeplinirii de către Federaţia Rusă a obligaţiunilor asumate la summit-ul OSCE de la Istanbul de evacuare a muniţiilor şi militarilor ruşi din Moldova.

Krammer a sugerat autorităţilor de la Chişinău să participe la mai multe evenimente internaţionale pentru a-şi face cunoscută poziţia şi situaţia fapt ce ar conduce la urgentarea soluţionării problemei transnistrene.

Secretarul General al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a subliniat luni, 18 iunie, în cadrul unei întrevederi de la Bruxelles cu preşedintele R. Moldova, Vladimir Voronin, interesul Alianţei Nord-Atlantice pentru identificarea unei soluţii politice durabile a problemei transnistrene în formatul „5+2”.

NATO a reiterat aceeaşi poziţie privitor la susţinerea Republicii Moldova în îndeplinirea necondiţionată de către Federaţia Rusă a angajamentelor de retragere a muniţiilor şi a armamentului din Transnistria.

http://www.basa.md/?c=news&id=316585#316585

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ