Suceava, extrem de atractivă pentru sute de basarabeni

0
105
  1. Prutul, tot mai traversat

În primele două luni de vară, la punctele de trecere a frontierei de la graniţa României cu Republica Moldova au fost înregistrate aproximativ 1.600.000 de treceri persoane, din care 780.000 pe sensul de ieşire şi 800.000 pe sensul de intrare.

http://infoprut.ro/44831-prutul-tot-mai-traversat.html

 

  1. 50 de basarabeni vizitează azi Brașovul

Un grup de 50 de basarabeni va ajunge azi în Brașov, ca parte a proiectului „Cunoaște-ți țara”.  Grupul va fi prezent în Brașov în intervalul 29-31 iulie. „Din cauza lipsei de informație reală a basarabenilor despre realitățile din România și a posibilităților materiale reduse, proiectul Cunoaște-ți Țara este menit să răstoarne prejudecățile românilor dintre Prut și Nistru legate de limba, credința și identitatea comună, oferindu-le acestora impulsul pentru exprimarea identității românești în spațiul în care trăiesc. Prin intermediul acestui program, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, 100.000 de basarabeni vor ajunge în România, putând astfel să o descopere în mod nemijlocit“, informează inițiatorii proiectului.

http://www.mytex.ro/stiri/546-expres/529725-brasov-50-de-basarabeni-ne-viziteaza-azi-orasul.html

 

  1. Suceava, extrem de atractivă pentru sute de basarabeni

Un nou grup de 50 de basarabeni va ajunge în Suceava astăzi, 29 iulie. Grupul va fi prezent în Suceava în intervalul 29-31 iulie. Această vizită este parte a proiectului național ”Cunoaște-ți Țara”, ce prilejuiește înfrățirea românilor de pe ambele maluri ale Prutului.
Mai multe grupuri de basarabeni au vizitat Suceava până în acest moment. Organizatorii își mențin îndemnul adresat sucevenilor: să îi întâmpine pe oaspeții din Republica Moldova și să se înfrățească cu aceștia folosind platforma online www.basarabia-acasa.ro.

https://svnews.ro/suceava-extrem-de-atractiva-pentru-sute-de-basarabeni/77429/

 

  1. Ne asaltează turiștii – CE grup impresionant ajunge la Botoșani

Două grupuri de câte 50 de basarabeni vor ajunge vineri la Botoșani, unde primarul municipiului, Cătălin Mugurel Flutur, le va adresa un mesaj de bun venit la ora 19:00, în fața Mănăstirii Zosin.

Basarabenii vor fi prezenți în Botoșani în perioada 29-31 iulie. Această vizită este parte a programului național de înfrățire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Programul ”Cunoaște-ți Țara” este organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

http://www.botosaneanul.ro/stiri/musafiri-surpriza-pentru-botosaneni-50-de-basarabeni-vor-ajunge-astazi-in-municipiu/

 

 

 

  1. Ce nu face statul român, fac românii: Teviziunea ReUnirii se lansează la Chișinău. Contribuie și tu la un proiect de interes național al românilor!

O televiziune 100% românească și independentă în Republica Moldova este proiectul de mare anvergură al unioniștilor și este pe cale să se realizeze, transmite Romanian Global News.

După ce statul român a investit banii contribuabilului român într-un proiect aproape inutil care este TVR Moldova, în care se face mai mult propaganda minorităților pro-ruse din Basarabia și a terminologiei staliniste legate de „poporul moldovean”, lăsând la o parte interesele naționale românești legate de teritoriul dintre Prut și Nistru, un proiect cu adevărat românesc este pe cale să fie pus în emisie la Chișinău.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/asociatii–ambasade/22511-ce-nu-face-statul-roman-fac-romanii-teviziunea-reunirii-se-lanseaz-la-chiinu-contribuie-i-tu-la-un-proiect-de-interes-naional-al-romanilor-.html

 

  1. Republica Moldova după 25 de ani de independenţă

Dacă acum câţiva ani Unirea cu România era doar speranţa unei mâini de oameni sufletişti şi entuziaşti, în ultima vreme lucrurile încep să se schimbe interesant. Alături de sufletiştii de bună-credinţă au început să se grupeze şi pragmaticii, cei care din dorinţa de a-şi trăi viaţa în certitudine şi conduşi de reguli corecte încep să se uite cu alţi ochi către ceea ce înseamnă România şi valorile ei. Este vorba despre oameni care văd România nu numai drept un donator bun la toate, dar şi ca o ţară care îţi poate oferi şansa unei vieţi mult mai sigure faţă de ceea ce se întâmplă acum, din păcate, peste Prut.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/republica-moldova-dupa-25-de-ani-de-independenta–134703.html

 

  1. România va vira, în august, prima tranșă de 60 mil euro din împrumutul acordat Republicii Moldova

România va vira, pe 24 august, prima tranșă de 60 milioane euro din împrumutul rambursabil de 150 milioane euro pentru Republica Moldova, potrivit unui proiect de hotărâre al Ministerului de Finanțe, în care se arată că statul vecin a îndeplinit condițiile în acest scop.

http://www.profit.ro/stiri/economie/romania-va-vira-in-august-prima-transa-de-60-mil-euro-din-imprumutul-acordat-republicii-moldova-15535650

 

  1. Este Ziua Imnului de Stat al Romaniei

„Desteaptă-te, române!“ este imnul de stat al României din anul 1990, iar puțini sunt cei care știu că, în perioadele 1917 – 1918 și, respectiv 1991 – 1994, acesta a fost, de asemenea, imn național și al Republicii Democratice Moldovenești și, respectiv, al Republicii Moldova.

http://e-politic.ziuanews.ro/revista-presei/este-ziua-imnului-de-stat-al-romaniei-iata-integral-versurile-ascultati-imnul-video-452658

 

  1. Tinerii unioniști cer modificarea articolului 13 din Constituție cu privire la limba de stat

Cu ocazia a 22 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova, membrii Asociației Obștești „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP) vor organiza un flashmob. Tinerii unioniști vor cere astfel modificarea articolului 13 din Constituție cu privire la limba de stat.

http://independent.md/tinerii-unionisti-cer-modificarea-articolului-13-din-constitutie-cu-privire-la-limba-de-stat/#.V5uvwaK503Q

 

  1. Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, încă un pas spre ReUnire

Forumul preşedinţilor Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, desfăşurat la sediul Consiliului Judeţean Prahova, a avut pe ordinea de zi şi desemnarea structurii de conducere pentru perioada următoare. La eveniment au participat 19 preşediţi de raioane din Republica Moldova. Euroregiunea are în componența sa județele Iași. Prahova, Vaslui, alături de 25 de raioane din Moldova, printre care municipiul Bălți și UTA Găgăuzia.

http://www.timpul.md/articol/euroregiunea-siret-prut-nistru-inca-un-pas-spre-reunire-95858.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ