Suceava iubește Basarabia

0
195
  1. Adevărata victorie a României la summitul NATO de la Varşovia: apărarea Republicii Moldova

Dacă dorim să rămânem în logica victoriilor, poate cea mai importantă victorie a României la actualul summit al NATO – continuare a realizărilor din Ţara Galilor şi a eforturilor proprii ale autorităţilor de la Chişinău conştiente de nevoia de apărare – a fost cuprinderea Republicii Moldova în preocupările de Securitate ale Alianţei. Republica Moldova are dedicat în premieră un articol din cele 139 ale declaraţiei finale şi este cuprinsă în alte două, ca şi în toate declaraţiile alături de Georgia şi Ucraina.

https://www.evz.ro/adevarata-victorie-a-romaniei-la-summitul-nato-de-la-varsovia-apararea-republicii-moldova.html

 

  1. Dialog cultural transfrontalier între România, Republica Moldova şi Serbia

Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei – Chişinău, Republica Moldova, Universitatea din Novi Sad, Serbia şi Casa Corpului Didactic din Galaţi, respectiv din Constanţa, iniţiază proiectul „Promovarea valorilor cultural-identitare româneşti în Republica Moldova şi Serbia prin cursuri de formare/ perfecţionare şi schimburi de experienţa”.

http://independent.md/dialog-cultural-transfrontalier-intre-romania-republica-moldova-si-serbia/#.V4akh6K503Q

 

  1. Suceava iubește Basarabia

Peste 1000 de basarabeni vor vizita în această vară Suceava. Acțiunea face parte din programul național de înfrățire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.
Un prim grup a ajuns miercuri la Suceava și va vizita Mănăstirea Putna, Mănăstirea Sihăstria Putnei, Chilia Sfântului Daniil Sihastrul și obiectivele din centrul orașului Suceava. Următorul grup care va veni în Suceava va ajunge vineri și va rămâne până duminică. Organizatorii fac un apel la toți sucevenii să îi întâmpine pe frații de peste Prut și chiar să se înfrățească cu ei folosind platforma online www.basarabia-acasa.ro.

https://svnews.ro/suceava-iubeste-basarabia/76711/

 

  1. DOCUMENTAR ISTORIC Ordinului UNIRII: cea mai înaltă distincție a României

Ordinul Unirii a fost creat în perioada domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866) și avea să servească mai târziu drept model pentru prima distincție oficială acordată de statul independent român, Ordinul național „Steaua României”, scrie Agerpres.

Ordinul Unirii în grad de Ofițer’, expus la Muzeul Național de Istorie a României, cu ocazia celebrării Unirii Principatelor Române (24 ian. 2014). Încă din 1859, Alexandru Ioan Cuza se gândea să creeze un Ordin național românesc, având ca model „Legiunea de Onoare”, instituită în Franța de către Napoleon I.

http://www.evzmd.md/special/cultura/273-cultura/44057-documentar-istoric-ordinului-unirii-cea-mai-inalta-distinc%C8%9Bie-a-romaniei.html

 

  1. Traseul turistic „Deceniul Deportărilor din Basarabia”. Care au fost destinaţiile

În Republica Moldova a fost lan­sat recent tra­seul turis­tic „Dece­niul Depor­tă­ri­lor din Basa­ra­bia”. 

Prima oprire în acest traseu: Mereni, localitatea cu cel mai mare număr de deportați din Basarabia în perioada sovietică, transmite Agora.

http://infoprut.ro/44679-traseul-turistic-deceniul-deportarilor-din-basarabia-care-au-fost-destinatiile.html

 

  1. Sute de absolvenţi de gimnaziu au depus azi dosarele pentru studii în liceele din România

Cozi imense la Liceul „Gheorghe Asachi” din capitală. De dimineaţă, sute de absolvenţi de gimnaziu s-au grăbit să-şi depună dosarele pentru a fi admişi la instituţiile de învăţământ preuniversitar de peste Prut. Candidaţii sunt convinşi că o diplomă obţinută în România le-ar putea oferi o perspectivă mai bună decât în Republica Moldova.

http://www.jurnal.md/ro/social/2016/7/13/sute-de-absolventi-de-gimnaziu-au-depus-azi-dosarele-pentru-studii-in-liceele-din-romania/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ