Suflete moarte

0
72

Veaceslav Găină, 56 de ani, din Chişinău a rămas stupefiat la vestea că tatăl său, mort de trei ani, apare într-un spot electoral al comuniştilor, fără consimţământul lui, şi spune că pensionarii mor de foame. Chipurile, tatăl său ar fi spus aceste lucruri pe timpul când unul din candidaţii la primăria capitalei era premier. Fiul lui Gavriil Găină, care deţinea funcţia de preşedinte al Asociaţiei oamenilor de vârsta a treia din R. Moldova, susţine însă că mitingul de protest la care a participat tatăl său a avut loc cu siguranţă după anul 2001 şi era împotriva guvernării comuniste (!).

Nu ar fi acceptat

„Este cel puţin imoral să foloseşti cuvintele şi imaginea cuiva, care nu mai este, în asemenea scopuri. Am aflat despre faptul că tatăl meu apare în spot de la alte persoane care mă sunau şi mă întrebau dacă am dat consimţământul la aşa ceva. Nu m-a întrebat nimeni!”, afirmă indignat fiul bătrânelului din spot care a decedat la 6 ianuarie 2004. Veaceslav Găină intenţionează să atace Partidul Comuniştilor în judecată, pentru că, spune el, dacă ar fi tatăl său în viaţă, cu siguranţă nu ar fi acceptat aşa ceva. Mai ales că secvenţa din spot este folosită contra cuiva, deşi era îndreptată asupra celor care au făcut spotul.

A luptat pentru valori democratice

Gavriil Găină a activat, până la ieşirea la pensie, în funcţia de director la şcoala de perfecţionare din Grătieşti, o suburbie a capitalei. În anul 1989, a ieşit din Partidul Comunist şi a luptat întotdeauna pentru valorile democratice. După anul 2001, a organizat şi a participat la mitinguri de protest îndreptate împotriva guvernării actuale. (R.L.)

autor: R.L

sursa:http://www.jurnal.md/article/3260/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ