Sugestiile şefului DNA, Laura Codruţa Kövesi, pentru procurorii din R. Moldova

0
90
  1. Sugestiile şefului DNA, Laura Codruţa Kövesi, pentru procurorii din R. Moldova

O delegație din R. Moldova s-a interesat de modul cum s-a declanșat în România lupta contra marilor corupți, Chişinăul având dificultăți mari la acest capitol. „Investigațiile de genul furtului miliardului de dolari din R. Moldova sunt complexe, iar din cauza conexiunilor externe, ele pot dura și doi ani”. (…) „Ar fi bine ca noul procuror al R. Moldova să provină din sistemul Procuraturii”. (…) „Acum, în România, după un efort de zece ani de luptă contra corupției, am ajuns în punctul când se luptă statul cu mafia”.

http://www.jc.md/sugestiile-sefului-dna-laura-codruta-kovesi-procurorilor-din-r-moldova/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ZiarJurnalDeChisinau+%28Jurnal+de+Chi%C5%9Fin%C4%83u%29

 

  1. Colaborare inter-instituţională România-Republica Moldova în domeniul frontalier

O delegaţie a Poliţiei de Frontieră Române, condusă de chestorul principal de poliţie Liviu–Marius Galoş, s-a aflat în perioada 28-29.06.2016, într-o vizită oficială la Chişinău.

Cu ocazia întrevederii, , cu colonelul Ianuş Erhan, şef interimar al Departamentului Poliţiei de Frontieră din cadrul MAI al Republicii Moldova, au fost analizate stadiul şi perspectivele cooperării româno-moldovene în domeniile aflate în competenţa Poliţiei de Frontieră Române şi Departamentului Poliţiei de Frontieră din R. Moldova, rezultatele operative relevante obţinute în urma colaborării, precum şi activităţile desfăşurate şi rezultatele înregistrate pe linia combaterii infracţionalităţii tranfrontaliere şi tendinţele fenomenului infracţional.

http://www.timpromanesc.ro/colaborare-inter-institutionala-romania-republica-moldova-in-domeniul-frontalier

 

  1. Nicolae Negru: Mintea britanicilor de pe urmă

Rusia va fi încurajată să persevereze în a-și recâștiga pozițiile pierdute în regiune, iar, în lipsa Marii Britanii, rezistența tandemului franco-german în fața expanisunii ruse s-ar putea să scadă. În această situație, parteneriatul americano-român tot mai consolidat rămâne a fi singurul element de echilibru în spațiul pruto-nistrean. Ideea reunirii cu România va continua să câștige teren.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/analize-interviuri/22221-nicolae-negru-mintea-britanicilor-de-pe-urm.html

 

  1. „The Wine Book of Romania”, la Oradea! Lansare de cinci stele, în prezenţa autoarei Marinela Ardelean

„The Wine Book of Romania”, ghid iniţiat şi realizat de Marinela Ardelean, publicat de Editura RAO, se lansează vineri, 1 iulie, de la ora 18, la ReWine, situat pe strada Republicii nr. 31, în Oradea. Ghidul reprezintă un instrument complex de cunoaştere şi clasificare a vinurilor de top din România şi Republica Moldova, atât pentru publicul larg, cât şi pentru specialişti şi importatori.

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-43/the-wine-book-of-romania-la-oradea-lansare-de-cinci-stele-in-prezenta-autoarei-marinela-ardelean-128056.html

 

  1. Centenarul Marii Uniri, sărbătorit prin proiectul autostrăzii Pitești-Sibiu. Dacian Cioloş: Studiul de fezabilitate să fie gata în acest an

Totodată, prim-ministrul a afirmat că proiectul de autostradă ”va fi şi parte a legii centenarului care va avea o componentă de infrastructură prioritară pentru români”.

Premierul a mai spus că proiectul autostrăzii Piteşti-Sibiu va fi şi parte din legea centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Centenarul+Marii+Uniri+sarbatorit+prin+proiectul+autostrazii+Pit

 

  1. Orange a cumpărat cel mai furnizor de cablu TV din Rep. Moldova. Datele mega-tranzacţiei

Mega-tranzacţie în Republica Moldova: Orange Moldova a cumpărat Sun Communications.

http://infoprut.ro/44539-orange-a-cumparat-cel-mai-furnizor-de-cablu-tv-din-rep-moldova-datele-mega-tranzactiei.html

 

  1. Jurnal de Campanie – Ziua 28

Au mai rămas zile numărate până la finisarea campaniei de informare la corturi, iar echipa ODIP este în plină pregătire pentru Caravana Unirii din luna iulie în localitățile Republicii Moldova. Ziua de astăzi ne-a adus un timp perfect după caniculă, iar ziua de astăzi a fost una foarte reușită. Am avut oameni foarte receptivi, unii au fost mai sceptici, însă am depus toate eforturile pentru a convinge lumea că Unirea este unica soluție pentru Republica Moldova.

http://odip.md/jurnal-de-campanie-ziua-28/

 

  1. Ajutor material pentru foştii deportaţi şi deţinuţi politici

Circa 2 650 de personae, locuitori ai municipiului Chişinău, foşti deportaţi şi deţinuţi politici, vor beneficia de ajutoare materiale unice din partea Primăriei, a câte 700 lei fiecărui titular, către data de 6 iulie 2016, când se împlinesc 67 de ani de la cel mai cumplit val de deportări staliniste.

http://www.interlic.md/2016-06-30/ajutor-material-pentru-foshtii-deportatzi-shi-detzinutzi-politici-44573.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ