Susținere continuă pentru 10TV. Numărul mesajelor de încurajare, în creștere

0
78
  1. Susținere continuă pentru 10TV. Numărul mesajelor de încurajare, în creștere

De curând televiziunea 10 TV și-a sistat activitatea pentru o perioadă nedeterminată de timp, fapt care a dus la îngrijorarea telespectatorilor. Sute de mesaje de susținere și încurajare, precum și de identificarea unor soluții de a readuce la viață unicul post de televiziune unionist și independent din țară au venit din partea telespectatorilor noștri.

https://10tv.md/2018/05/30/foto-sustinere-continua-pentru-10tv-numarul-mesajelor-de-incurajare-in-crestere/

 

  1. Germania finanțează construirea apeductului Chișinău–Strășeni–Călărași

Guvernul Germaniei va oferi 16,5 milioane de euro, sub formă de grant, pentru realizarea unui proiect de îmbunătățire a infrastructurii de apă în zona de centru a Republicii Moldova.

http://infoprut.ro/50095-germania-finanteaza-construirea-apeductului-chisinau-straseni-calarasi.html

 

  1. Aproape 2.000 de copii din toată România au format cifra 100, la deschiderea Festivalului „Căluşul Românesc”

Aproape 2.000 de copii din toată România au dansat, miercuri seara, pe Esplanada din centrul Slatinei, la deschiderea ediţiei a 20-a a Concursului „Căluşul Românesc”. Dansatorii s-au prins într-un tablou coregrafic şi au format cifra 100, de Centenarul Marii Uniri.

http://tvrmoldova.md/centenar/aproape-2-000-de-copii-din-toata-romania-au-format-cifra-100-la-deschiderea-festivalului-calusul-romanesc/

 

  1. Şcoala Humuleşti, activităţi dedicate Centenarului Unirii

Şcoala Gimnazială Ion Creangă din Humuleşti are în derulare mai multe activităţi dedicate Centenarului Unirii. Unele au avut sau vor avera loc în cadrul proiectului pilot „Orele de Educaţie în Caravana Unirii“ derulat de postul de radio România Cultural în intervalul 27- 30 mai. Au fost selectate, în primă etapă, Şcoala din Humuleşti şi cea din Mirceşti, judeţul Iaşi, apreciindu-se că aceste locuri au rădăcini adînci în cultura României. Realizatorii postului de radio şi- au propus să pornească într-o caravană de educaţie teatrală şi muzicală în provinciile istorice ale României: Moldova, Muntenia, Dobrogea, Oltenia şi Transilvania.

http://monitorulneamt.ro/scoala-humulesti-activitati-dedicate-centenarului-unirii/

 

  1. Mesajul unității, promovat printr-un parteneriat între școala din Fântâna Mare și cea din Brăviceni, Republica Moldova

În cadrul unui proiect de parteneriat internațional, dedicat Centenarului Marii Uniri din 1918,  săptămâna trecută a avut loc o primă întâlnire între elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale ”Ion Muceleanu”, din comuna Fântâna Mare, şi invitații lor, elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Brăviceni, din Republica Moldova. La acțiune au participat inginer Vasile Mucilenița, primarul comunei Fântâna Mare, și director profesor Andreea Dohotaru, reprezentanta unității de învățământ gimnazial, alături de autoritățile locale și cadrele didactice din satul Brăviceni, raionul Orhei, Republica Moldova.

https://www.monitorulsv.ro/Local/2018-05-30/Mesajul-unitatii-promovat-printr-un-parteneriat-intre-scoala-din-Fantana-Mare-si-cea-din-Braviceni-Republica-Moldova

 

  1. ”Marea Istorie Ilustrată a României și a Republicii Moldova” se lansează într-o nouă ediție pe 1 iunie la Bookfest

Vineri, 1 iunie, de la ora 12.00, la standul Editurii Litera, în cadrul Târgului de carte Bookfest, va fi lansată o nouă ediție a cărții ”Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Modova” – sub coordonarea lui Ioan-Aurel Pop și a lui Ioan Bolovan.

https://www.europafm.ro/marea-istorie-ilustrata-a-romaniei-si-a-republicii-moldova-se-lanseaza-pe-1-iunie-la-bookfest/

 

  1. Deputatul Constantin Codreanu solicită Parlamentului României să suplinească sprijinul financiar acordat Mitropoliei Basarabiei

Astăzi,deputatul PMP Constantin Codreanu, a prezentat în Camera Deputaților o declarație politică privind alegerea în data de 24 mai curent a episcopilor titulari ai Episcopiei de Bălți și Episcopiei Basarabiei de Sud, eparhii a căror existență este prevăzută expres î Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, recunoscut prin Hotărârea Guvernului României.

http://unimedia.info/stiri/deputatul-constantin-codreanu-solicita-parlamentului-romaniei-sa-suplineasca-sprijinul-financiar-acordat-mitropoliei-basarabiei-154875.html

 

  1. Întâlnirea județelor partenere. Delegații din mai șase țări, la Bistrița. ”Un moment special de Centenar”

În aceste zile, Bistrița-Năsăud este gazda delegațiilor din județele străine cu care Consiliul Județean are relații de prietenie. Evenimentul este organizat cu prilejul Centenarului Marii Uniri. La Bistrița au venit delegații din județele Kyffhauser, Mecklenburgische-Seenplatte și Kassel (Germania), Myslenice (Polonia), Rivoli (Italia), Raionul Glodeni (Republica Moldova), dar și din Leskovac (Serbia), Madrid (Spania) și delegația Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.

https://www.timponline.ro/intalnirea-judetelor-partenere-delegatii-multe-tari-bistrita-moment-special-centenar/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ