Sute de persoane din Cahul vor primi pachete alimentare din partea României

0
131

 

Ajutorul umanitar sub formă de pachete alimentare din partea României a ajuns și la Cahul.

ajutor-cahul

Săptămâna aceasta, funcționari din cadrul primăriei oraşului împreună cu asistenţii sociali au început distribuirea coletelor. În oraşul Cahul, de acest ajutor urmează să beneficieze 351 de persoane care au grad de dizabilitate sever din copilărie, informează Radio Chișinău.

Este un ajutor bine venit și mult apreciat în ajunul sărbătorilor de Paști. Vreau să asigur că aceste colete vor fi distribuite către toţi beneficiari din oraşul Cahul”, a spus primarul orașului Cahul, Nicolae Dandiș.

cahul-ajutor-romania

4 milioane de euro este valoarea totală a ajutoarelor umanitare pe care România le va oferi populației strâmtorate a Republicii Moldova. 20.000 de colete care includ făină, zahăr, mălai, paste făinoase, conserve de carne, de legume și de pate de ficat vor ajunge în casele familiilor social vulnerabile din partea României. 16.000 de tone de păcură oferite de autoritățile de la București vor fi distribuite caselor de copii, internatelor, grădinițelor, azilurilor de bătrâni, dar și altor instituții sociale, pentru suplinirea rezervelor anuale ale acestora, iar cantitatea rămasă va completa rezerva de stat a Republicii Modova, pentru prevenirea riscurilor legate de securitatea energetică.

Articol preluat de pe infoprut.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ