T. Basescu: Elevii si studentii moldoveni ar putea dobandi cetatenia romana

0
82

„Va fi lege pana la sfarsitul anului. S-a incercat o imbunatatire a legislatiei prin ordonanta de urgenta, o crestere a vitezei acordarii de cetatenie pentru absolventi de licee si facultati in Romania, potrivit ziare.com.
Eu sper o precizare clara intr-o lege ca la terminarea studiilor in Romania ai dreptul la cetatenie care poate fi acordata la cerere sa fie rezolvata inainte de sfarsitul acestui an”, a precizat presedintele, citat de NewsIn.
Seful statului a adaugat ca sunt dificultati legate de cetatenii Republicii Moldova, in cazul carora, desi a crescut mult ritmul de acordare a cetateniei, acesta este inca nesatisfacator fata de numarul urias de solicitari.


Traian Basescu a precizat ca exista si constrangeri care vin din reglementarile interne ale UE, exista si birocratie, dar „si un fond politic” care duce la lipsa de viteza satisfacatoare in acordarea vizelor.
Presedintele a subliniat faptul ca Romania trebuie sa „insiste” pentru imbunatatirea situatiei cetatenilor din Republica Moldova, care, desi cifrele oficiale incearca sa arate alta realitate, sunt majoritari in acest stat.
Pe de alta parte, presedintele a aratat ca, dincolo de masurile pe care autoritatile romane le iau in aceasta directie si de incercarea de a arata ca Romania nu atenteaza la integritatea Republicii Moldova, revine si in sarcina tinerei generatii de cetateni moldoveni sa „nu abdice de la origine”.
Z.O.
sursa: NewsIn

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ