Tăriceanu îl învită pe Iohannis la Parlament, într-o şedintă dedicată aniversării Centenarului Unirii

0
118
  1. România a renovat Secția Alergologie a Institutului „Mamei și Copilului”

Grație suportului financiar oferit de Guvernul României, în valoare de 2,3 milioane de lei, a fost renovată și mobilată Secția alergologie pediatrică din cadrul Institutului „Mamei și Copilului”. Acum copiii care suferă de diferite maladii alergice: astm bronşic, dermatite atopice, urticarii, afecţiuni toxico-alergice se pot trata într-o secție dotată și renovată din cadrul unicei secții de alergologie pediatrică din R. Moldova.Secţia alergologie este destinată efectuării examinărilor şi tratamentului a 20 pacienţi, cu vârsta cuprinsă între o lună și 18 ani. În perioada august 2016–ianuarie 2017 în secţie a fost efectuată reparaţia capitală a tuturor încăperilor: şapte saloane, sală de proceduri, sufragerie, bucătărie, birouri ale colaboratorilor, blocuri sanitare, cu înlocuirea totală a mobilierului.

http://www.jc.md/romania-a-renovat-sectia-alergologie-a-institutului-mamei-si-copilului-romania-a-renovat-sectia-de-alergologie-de-la-institutul-mamei-si-copilului/

 

  1. Tăriceanu îl învită pe Iohannis la Parlament, într-o şedintă dedicată aniversării Centenarului Unirii

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus, luni, organizarea unei şedinţe comune jubiliare a Parlamentului dedicată aniversării Centenarului „Iaşi – Capitala Regatului României 1916-1918 şi Oraş al Marii Uniri”, printre invitaţi aflându-se preşedintele Klaus Iohannis.

„Organizarea unei şedinţe comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor va permite marcarea rolului istoric şi politic al deciziilor forului legislativ de acum 100 de ani, precum şi exprimarea unui consens politic al actualului Parlament, prin adoptarea Legii centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918”, potrivit informării trimise de Tăriceanu către Biroul Permanent al Senatului.

http://adevarul.ro/news/politica/tariceanu-invita-iohannis-parlament-intr-o-sedinta-dedicata-aniversarii-centenarului-unirii-1_58eb74e25ab6550cb82208e7/index.html

 

  1. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus organizarea unei ședințe comune a Parlamentului pe 26 aprilie

În contextul ședinței comune va fi lansat un album filatelic aniversar conținând o emisiune de mărci poștale, precum și o medalie aniversară a Centenarului „Iași — Oraș al Marii Uniri 1916-1918”, proiect realizat de Romfilatelia.

Ședința comună jubiliară se va încheia cu o recepție aniversară, iar costurile evenimentului pot fi partajate între Senat și Camera Deputaților, se mai arată în documentul transmis conducerii Senatului.

http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/presedintele-senatului–calin-popescu-tariceanu–a-propus-organizarea-unei-sedinte-comune-a-parlamentului-pe-26-aprilie-446061

 

  1. Liga Studenților Iași: Studenții basarabeni, descurajați de Guvern să vină la studii în România

Liga Studenților (LS IAȘI) condamnă vehement acțiunile Guvernului de descurajare a tinerilor români de pretutindeni de a accesa un program de studii superioare în România prin noile măsuri propuse prin Metodologia de școlarizare a românilor de pretutindeni, începând cu anul universitar 2017-2018.  Totodată, LS Iași solicită Executivului să includă amendamentele Ligii Studenților în cadrul noului proiect de metodologie în vederea promovării unei politici reale de deschidere a Statului Român față de comunitățile românești din afara granițelor.

http://www.activenews.ro/stiri/Liga-Studentilor-Iasi-Studentii-basarabeni-descurajati-de-Guvern-sa-vina-la-studii-in-Romania-142538

 

  1. O moldoveancă a reușit să vândă în România plăcinte de aproape un milion de euro

Nicoleta Hrițcu, o tânără de 35 de ani din Republica Moldova, a decis să renunțe la joburile de zi cu zi și să o ia pe calea dulce a antreprenoriatului. În urmă cu aproape cinci ani, a deschis în România prima cofetărie Cuptorul Moldovencei, afacere ajunsă acum la un laborator și trei spații de vânzare. Planurile pentru anul în curs vizează vânzări mai mari cu 30% față de cele din 2016, dar și deschiderea unei noi cofetării și a unui alt laborator, scrie businessmagazin.ro.

http://www.timpul.md/articol/o-moldoveanca-a-reuit-sa-vanda-in-romania-placinte-de-aproape-un-milion-de-euro–107696.html

 

  1. Un gălățean, voluntar în campania „Masa Bucuriei” a misiunii sociale „Diaconia” din cadrul Mitropoliei Basarabiei

Malurile de Prut, tot mai unite. La finalul săptămânii trecute, un gălățean a fost implicat în campania „Masa Bucuriei” desfășurată de misiunea socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, care are ca scop colectarea de produse alimentare pentru susţinerea bătrânilor singuratici, persoanelor fără de adăpost, a bolnavilor ţintuiţi la pat şi a celor din familii social-vulnerabile.

http://infoprut.ro/46942-un-galatean-voluntar-campania-masa-bucuriei-misiunii-sociale-diaconia-din-cadrul-mitropoliei-basarabiei.html

 

  1. Studenţii basarabeni din Cluj au comemorat opt ani de la evenimentele tragice de la Chişinău

Studenţii basarabeni din centrul universitar Cluj-Napoca au ţinut să comemoreze evenimentele tragice care au avut loc pe parcursul lunii aprilie 2009 la Chişinău printr-o acţiune de tip flash mob.

http://ziarulfaclia.ro/studentii-basarabeni-din-cluj-au-comemorat-opt-ani-de-la-evenimentele-tragice-de-la-chisinau/

 

  1. La graniţă, aglomeraţie

Poliţia de Frontieră preconizează o creştere a numărului de persoane şi autoturisme care vor tranzita graniţele cu Republica Moldova, Bulgaria şi Ungaria, pe măsură ce se apropie sărbătorile pascale.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alexandra Popescu, recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei, pentru a se evita aglomeraţia şi creşterea timpilor de aşteptare.

http://www.romania-actualitati.ro/la_granita_aglomeratie-101481

 

  1. „Dialogurile dragostei”, concert extraordinar aniversar Eugen Doga, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc joi, 18 mai, de la ora 19:00, concertul extraordinar aniversar Eugen Doga, „Dialogurile dragostei”. Asociaţia Culturală ,,Regal D’art” continuă prin proiectele culturale promovate să plaseze arta pe locul meritoriu, organizând acest concert extraordinar, avându-l ca protagonist pe academicianul Eugen Doga, „Maestru emerit al artei”, „Artist al poporului”, „Omul mileniului”, ambasador al culturii române şi universale, una dintre cele două sute de mari personalităţi ale lumii din toate timpurile.

https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-04-10/Dialogurile-dragostei-concert-extraordinar-aniversar-Eugen-Doga-la-Casa-de-Cultura-a-Sindicatelor-Suceava

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ