Tarlev – candidatul comuniştilor la primăria capitalei?

0
68

Unele partide din afara coaliţiei roş-oranj şi-au anunţat deja candidaţii pentru funcţia de primar al capitalei. E vorba de Partidul Liberal al cărui candidat este Dorin Chirtoacă, Partidul Democrat – Vlad Filat, Partidul Social-Democrat – Eduard Muşuc şi Partidul Naţional Liberal – Vitalia Pavlicenco.

Comuniştii tac deocamdată. Surse din cadrul Partidului Comuniştilor au declarat pentru JURNAL că premierul Vasile Tarlev va fi asul din mânecă al comuniştilor în cursa pentru câştigarea primăriei Chişinăului. Asta pentru că o parte din consilierii lui Tarlev au fost deja „paraşutaţi” în funcţii de conducere la unele structuri municipale. Printre aceştia se numără şi Iurie Bucinschi, numit recent în funcţia de şef al Departamentului sănătăţii al municipiului Chişinău. Până atunci, acesta a ocupat funcţia de consilier de stat pe problemele dezvoltării sociale în Guvern. Planurile comuniştilor merg, se pare, mai departe. Aceleaşi surse ne-au mai spus că, indiferent de victoria sau eşecul candidatului comuniştilor la funcţia de primar al capitalei, Guvernul Tarlev va pica după alegerile locale din anul curent. Se zvoneşte că locul lui Tarlev va fi ocupat de Zinaida Greceanâi, actualul prim-viceprim-ministru.

În acest caz, Serafim Urechean, preşedintele Alianţei „Moldova Noastră”, va trebui să se ţină de cuvânt şi să intre în cursa electorală. Anterior, Urechean şi-a exprimat disponibilitatea de a candida pentru funcţia de primar dacă îi va avea în calitate de contracandidaţi pe premierul Vasile Tarlev sau pe preşedintele Vladimir Voronin.

sursa:http://www.jurnal.md/article/2822/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ