Teatrul „Eugene Ionescu” din Chisinau s-a stabilit la „Moscova”

0
55

Dupa ani de cautare a unui sediu propriu permanent, trupa Teatrului „Eugene Ionescu” a primit, joi, in folosinta de la stat, cladirea Complexului de agrement „Moscova” din Chisinau, informeaza DECA-press.Presedintele moldovean, Vladimir Voronin le-a prezentat personal actorilor noul sediu al teatrului, exprimandu-si, cu acest prilej, speranta ca „asigurarea teatrului cu sediu propriu permanent va crea noi oportunitati pentru dezvoltarea profesionala a acestui colectiv artistic”. La eveniment au participat, de asemenea, prim-ministrul Vasile Tarlev, ministrul Culturii si Turismului, Artur Cozma.

Evenimentul s-a produs la o zi de la aniversarea celebrului scriitor roman de limba franceza, Eugene Ionesco, numele caruia teatrul de la Chisinau il poarta de mai bine de un deceniu.Agentia DECA-press precizeaza ca edificiul fostului cinematograf „Moscova” a intrat de curand in posesia statului. Ea a avut proprietari privati, care, investind mai multe milioane de lei, au reusit s-o transforme intr-un centru modern de agrement.

Conditiile in care complexul Moscova a ajuns in proprietatea statului nu au fost facute publice. Saptamana trecuta, deputatul Vladimir Filat, vicepresedintele Partidului Democrat, sustinea in plenul Parlamentului ca Guvernul ar fi cumparat cladirea cu aproximativ 30 de milioane de lei.

Intre fostii proprietari exista insa un litigiu, care a ajuns la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, potrivit unor reprezentanti ai organizatiei „Juristii pentru Drepturile Omului”.

Sursa: DECA-PRESS

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ