Televiziune rutieră în microbuzele din capitală

0
53

În unele microbuze din capitală au fost instalate, de mai bine de trei luni, monitoare LCD, pe care rulează spoturi publicitare. Această televiziune rutieră permite plasarea informaţiei video la un preţ destul de accesibil pieţei moldoveneşti, afirmă iniţiatorii afacerii. Până în prezent, monitoare de acest fel au fost plasate în microbuzele de pe rutele 115, 117, 127, 154, 155 şi 160 din Chişinău. Această metodă de a face bani din publicitate a fost preluată din marile oraşe europene, SUA, Australia şi Asia.
„Pentru plasarea unor astfel de monitoare, microbuzele trebuie să corespundă anumitor condiţii tehnice (să nu fie reutilate) şi să aibă un exterior atrăgător pentru agenţii publicitari şi pasageri”, ne-a declarat managerul firmei care se ocupă de această afacere.
Pe ecranele acestor monitoare, pasagerii microbuzelor pot privi, în timpul călătoriei, spoturi publicitare, horoscopul zilnic şi desene animate.
Am încercat să aflăm părerea autorităţilor despre inovaţia din microbuzele din capitală. Astfel, pe numărul de telefon 20-46-60, de la Direcţia transport public şi căi de comunicaţie din cadrul primăriei capitalei, o voce de bărbat, care a refuzat să se prezinte, ne-a declarat că nu deţine informaţii referitoare la acest proiect şi ne-a trântit receptorul.
Unul dintre şoferii microbuzelor dotate cu ecran LCD ne-a declarat că, deocamdată, pasagerii nu au avut nicio reacţie la această inovaţie. Pentru a afla şi părerea pasagerilor, am discutat cu câţiva dintre ei.
Natalia, studentă:„Este binevenit acest lucru, îţi oferă o deplasare mai plăcută, mai ales dacă eşti aşezată pe scaun”
Ion, şomer: „Nu am auzit despre aşa ceva, dar mi se pare destul de interesant”
Denis, profesor: „Nu ar fi rău dacă ar fi plasate astfel de monitoare şi prin celelalte mijloace de transport public. E un început bun”.
autor:George IOSIP, FLUX

sursa: http://www.flux.md/p/index.php?action=show&idu=20140&cat=Cotidian%20National&rub=Social&num=46

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ