Tenderul privind constructia instalatiilor de curatare din Chisinau a fost stopat pe termen nedeterminat.

0
47

Tenderul privind proiectarea si reconstruirea instalatiilor de curatare a apei din capitala, anuntat pe 25 mai, a fost stopat, cu toate ca cereri de participare au depus deja opt companii.
Ion Dermengi, seful Directiei constructii capitale a primariei a spus ca „tenderul este stopat din cauza lipsei garantiilor de stat, si a resurselor in bugetul de stat.

„Problema garantiilor de stat se va hotari peste o luna. In septembrie va fi aprobata legea in cauza. Iar problema banilor nu este rezolvata. Pentru ca peste sase ani, orasul sa intoarca investitorilor bani, vor fi nevoiti sa mareasca tarifele la apa si canalizare, pentru a se aduna bani in buget, in caz contrar peste sase ani orasul va trebui sa achite investitorilor citeva miloane de euro lunar” – a declarat Dermengi.

La momentul actual, tariful la apa potabila constituie 3,2 lei/м3 , pentru agentii economici 7,85 lei/м3 (fara TVA).

Apa-Canal refuza sa comenteze stoparea tenderului.

Dermengi sustine ca la organizarea noului tender, cele opt companii care deja si-au exprimat dorinta de a participa si au cumparat documentele necesare, vor fi incluse automat in lista de pretendenti.

Instalatiile de curatare a apei Chisinaului au fost construite in anii`60. Aceste instalatii ocupa o suprafata de 90 ha. Conform datelor, constructia instalatiile de curatare va decurge timp de patru ani. Suma proiectului este de $150 mln.

INFOTAG

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ