Timişoara: Zeci de lumânări aprinse în centrul oraşului pentru eroii de la Chişinău

2
72

Peste 100 de tineri din toate colţurile României, dar şi din Republica Moldova, au protestat paşnic în faţa Catedralei timp de câteva minute.

Tineri din grupul de acţiune „Noii Golani”(nota Romanism.net: au participat membri ai Ligii Studentilor Basarabeni din Timisoara *LSBT si ai Organizatiei Studentilor Basarabeni din Timisoara *OSBT), dar şi alţi români care au dorit să comemoreze şase luni de la tragicele momente din Chişinău s-au adunat în această seară în faţa Catedralei Mitropolitane, cu câte o lumânare în mână. În scurt timp, au scris cu lumânări „7 aprilie”, împlinindu-se şase luni de la evenimentele din Chişinău.

„Dorim să ne amintim de eroii noştri pentru că datorită lor respirăm noi astăzi aer liber. Ei au luptat pentru libertatea noastră”, a precizat sumbru Alexei Dombrov, protestatar de 20 de ani.

Astfel de manifestări s-au desfăşurat simultan în alte aproximativ 20 de oraşe din România, startul fiind dat de protestatarii din Chişinău. Vestea momentelor de reculegere a circulat fie prin messenger, ori telefonic.
Printre cei adunaţi la protest au subliniat importanţa reamintirii eroilor, dar şi importanţa păstrării libertăţii câştigate. Nu au lipsit de la protest tineri îmbrăcaţi în haine de armată, unul dintre ei putrând şi o eşarfă neagră peste gură.
Sursa: Adevarul

Poze LSBT (Liga Studentilor Basarabeni din Timisoara):
lumanari timisoara
comemorare timisoara aprilie chisinau lsbt svetlana ursulumanari
basarabeni timisoara 7 aprilie 7 octombrie miting comemorare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ