Timpul: Tinerii au cântat Imnul „Deşteaptă-te, române!”

0
127

În ajunul Naşterii Domnului, la Chişinău au avut loc proteste

Protestatarii au făcut un apel către toţi cetăţenii: nu vă lăsaţi călcaţi de papucul lui Voronin

Ieri, lângă Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău a avut loc o acţiune de protest împotriva politicii antiromâneşti şi antieuropene promovate de guvernarea comunistă.

Organizată de Campania „Deşteptarea”, acţiunea a fost autorizată de primăria municipiului Chişinău. Ea urma să se desfăşoare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, dar poliţia n-a permis pătrunderea în Piaţă, protestatarii fiind nevoiţi să se retragă lângă Arcul de Triumf. Întrebaţi de TIMPUL, de ce nu respectă dispoziţia primarului, reprezentanţii ordinii publice ne-au spus că Piaţa cuprinde şi spaţiul de lângă Arcul de Triumf. La acel moment, în locul de unde a fost furat Pomul de Crăciun al primăriei se pregătea suportul pentru instalarea „Pomului Ţării”.

Cele câteva sute de tineri, înfăşuraţi în drapele tricolor, purtau pancarte cu următoarele inscripţii: „Mai bine mort, decât comunist!”, „Nu vrem limbă moldovenească!”, „Nu ne furaţi latinitatea!”, „Suntem, în cuvânt şi în toate, floare de latinitate!”, „O naţiune şi un stat moldovenesc sunt aberaţii staliniste!”, „Spune nu limbii moldoveneşti!” ş.a. Ei scandau întruna lozincile „Jos comunismul!”, „Noi suntem poporul!”, „Pământul e al nostru!”, „Trăiască, trăiască, trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!”, „Voronin, vino aici!”, „Daţi ţara poporului!”, „Roşca – trădător!”, „Unire!”, „Revoluţie!” etc. Tinerii au interpretat Imnul „Deşteaptă-te, române!”, precum şi alte cântece naţionale.

Solicitat de noi, protestatarul Andrei Gandrabura a declarat că a aflat despre această acţiune de pe internet şi a venit aici să se pronunţe împotriva modificării stemei, drapelului şi imnului, pentru că se consideră român cu trup şi suflet.

Protestatarii au fost înconjuraţi de un cordon mare de poliţişti, care le-a barat calea spre PMAN. La un moment dat, manifestanţii au pornit în coloană spre strada Bănulescu-Bodoni, dar poliţiştii, temându-se că aceştia vor ajunge în Piaţă, le-au barat calea, împingându-i înapoi. În timpul altercaţiei, câteva dintre pancarte au fost rupte. „Am vrut să trecem strada pe verde, dar poliţia nu ne-a dat voie şi am fost ameninţaţi cu forţa”, ne-a spus protestatarul Bodgan Ciobanu.

Nicolae Roibu – Timpul

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ