Tineretul naţional liberal din Chişinău protestează

0
72

tineretul nagtional liberal chisinau
Un grup de tineri membri ai Partidului National-Liberal, au pichetat astazi, sediul Parlamentului de la Chişinău. Aceştia au cerut deputatilor sa isi formuleze transant pozitia fata de recentul razboi ruso-georgian si sa exprime o pozitie clara in sprijinul Georgiei. Tinerii si-au sincronizat actiunea cu deschiderea sesiunii de toamna-iarna a legislativului R. Moldova şi au cerut astfel examinarea mai multor documente in contextul reglementarii transnistrene, inclusiv adoptarea unei hotariri prin care sa i se ceara Rusiei sa isi retraga imediat trupele din R. Moldova.

La acţiunea de astăzi tinerii protestatari au purtat pancarte pe care erau inscripţionate mesajele: “Suntem cu Georgia!”, “Cerem plecarea trupelor rusesti!”, “PNL – vrem in NATO si UE!”

Potrivit Vitaliei Pavlicenco, preşedintele Partidului Naţional Liberal, pozitia formaţiunii în această problemă este de a schimba fortele de pace in zona de securitate printr-un mecanism de observatori internationali, precum si anularea mai multor acorduri privind Transnistria.

Partidul mai susţine că la ora actuală in Parlament există mai multe proiecte de legi în acest sens, care nu se doresc a fi examinate de majoritatea comunista.

Sursa: UNIMEDIA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ